Pankur RAIN TAMMe võib kohata Aafrika džunglites, Nõmme turul lihalettide ääres ja Londoni tänavatel, City Plaza kontorist rääkimata.

Oma töö ja puhkuseaega Rain Tamm (35) reeglina segi ei aja. Küll ei tea aga rahaärimees täpsemalt öelda, näiteks, millal ta ise sai miljonäriks.
«Ma ei ole selline kaupleja tüüp, kes karjataks mingi väga eduka tehingu tulemusel «jess!». Pigem on see miljon tulnud vaikselt tagasihoidliku tegutsemise tulemusena,» ütleb investeerimispanga Gild juhtivpartner Rain Tamm. Tema sõnul sõltub kõik sellest, kuidas arvutada ettevõtte väärtust.
Tamm on kogu oma teadliku elu olnud investeerimispankur. Ehk inimene, kes asutab, loob, ostab, müüb, liidab ja lahutab ettevõtteid, toob neid börsile ning otsib neile ka täiendavaid rahavooge. Raini üks esimesi ettevõtteid oli väike meediagrupp, mis hakkas välja andma näiteks kõmuliste fotoseeriatega kuulsust kogunud ajakirja Diivan. Tamm aitas juhtkonnal erastada Tallinna Toiduvedusid ja ühel päeval leidis ta end Hansapank Marketsist, ja seejärel juba investeerimispangast LHV. Viimase jagamine sünnitas Gildi.
Algteadmised kapitalismist ammutas nooruk nõukogudeaegsest lasteraamatust «Totu kuul». See oli põnev. Nagu teadmine, et kasumilubadustega saab aktsiaid emiteerida, ja alati võib olla turul ka pettureid. Noil teemadel võiks nooremas keskeas olev ärimees uidata pikalt, väga pikalt.
Pankurit võib vahel kohata Nõmme turul. Ju kütib Rain Tamm näiteks Herefordi veise sisefileed, et valmistada üks väga hea filet mignon. Raini kolmeaastane tütar Kim Lilii lausa jumaldab seda. Loomulikult sobib tüdrukutirtsule ka kanafilee karriga Goa-päraselt.
Lähemalt 13. veebruari Kroonikast