Sisekujundaja RAINA LILLEPÕLD-GAYDON sai üllatuslikult Eesti Betooniühingu eriauhinna oma Kakumäe betoon-klaaseramu eest, mille ehitas koos abikaasa PAUL GAYDONiga.


Raina räägib vaheldumisi inglise ja eesti keeles. Aeg-ajalt lööb kaasa Paul. «See on täiesti uskumatu, et mul lubati see maja üldse ehitada,» leiab Paul. Londonis, kust mees pärit, oleks see tema sõnul võimatu olnud. «Uskumatu, et sain endale ka garaaži. Inglismaal on garaažis tavaliselt laste magamistuba...»

Paul naerab, et esimene küsimus, mida neilt maja kohta alati küsitakse, on: kas seal on ka kallis elada? Ta ei tee saladust, et gaasiarve on neil 850 krooni kuus, veidi läheb ka elektrit. «Miskipärast on klaasmajas elu tunduvalt odavam, kui oli vanalinna korteris,» ütleb Paul. Ta ei ole rikas välismaalane, sõidab näiteks Hondaga.

Valdavalt eksport-importtehingutega tegelev inglane on Eesti eluga rahul. Igal juhul kavatseb ta siia jääda. Paaril on kavas panna ka oma kakskeelne poeg, Inglise kuninganna alam Tristan (3) Eesti kooli.

«Eestis on elu turvaline. Londonis on mõeldamatu, et lapsed läheks hommikul iseseisvalt kooli. Siin pole see probleem,» teab Paul.

Paul ja Raina kohtusid esimest korda täiesti juhuslikult Barcelona suveöös mõni suvi tagasi. Hommikul imetlesid koos Gaudi loomingut.

«Sa ei usuks seda lugu,» seletab Paul. «Me kohtusime ööklubis kell kolm hommikul. Ma ei olnud kunagi kuulnud maast nimega Eesti ega kohanud eestlannat. Siin ma nüüd olen! See oli minu õnnelikem öö!».

Raina on tagasihoidlikum. Ta oli varemgi Barcelonas käinud ja on ülivõrretega ettevaatlikum, aga... «Ma olen kogu aeg õnnelik,» kinnitab ta.