“Kui kehastan “Õnne 13” Allan Petersoni, siis pole vaja punnitada ja pingutada, oled lihtsalt vaikselt totakas,” kirjeldas ta enda lemmikkarakterit, kuid tunnistas, et enim tagasisidet on saanud hoopis legendaarse retroseriaali “ENSV” värvikaim tegelane — baaripidaja ja liiderdaja Illar!

ENSV sügis 2015

“Teda tahetakse palju jõulupidudele ja noh, eks vahel leiab aega kah selle jaoks,” muheles Raivo ja lisas, et ega Illari sünnilugu polegi eriti keeruline — parukas pähe, vunts ette, silmad kissi. Küll aga on kurioosne see, kui täpselt Raivol selle karakteri tabamine õnnestus.

“Minult on hiljem koguaeg küsitud, et kas sa tundsid teda isiklikult,” nentis Raivo. “Anne Paluveer näiteks väitis, et temal oli nõuka ajal olnud naabriks selline baarmen, isegi väljanägemiselt täpselt sama. Nii et tulebki välja, et selline inimene on olemas olnud,” laiutas ta käsi.

Kust on aga pärit Illari sõnavara kuulsaim väljend “joppenbuhh”? “See oli kooliajal vene keele tunnis õpetaja ärritamiseks välja mõeldud sõna — tundub, nagu sa hakkaksid ropendama, aga siis lõpu keerad ära. Legaalne viis ropendamiseks!” muheles Raivo.