Aastal 2012 avastati Newmanil ajukasvaja, mis oli õnneks healoomuline ning arstid said selle nina kaudu kätte. Paraku leidsid arstid 2016. aastal staari organismist taas vähirakke ja seetõttu pidi Newman astuma rambivalgusest kõrvale.

Edetabelites kogub hetkel tuure mehe värskeim singel “Fire In Me”, ent samal ajal valmistub 27-aastane popstaar raskeks operatsiooniks. John Newman sõnas väljaandele Daily Star antud intervjuus, et plaanib juba vaikselt oma kambäkkii ning kavatseb 2019. aastal anda kontserdi ühel maailma suurimal laval: “Olen endale andnud missiooni — tahan anda 2019. aastal Webley staadionil soolokontserdi. Mõtlen hetkel, kuidas saaksin olla kommertslikum ja teha lugusid, mis viiksid mu sinna.”

“Olen kuulanud palju Ed Sheeranit, The Weekndi ja Shawn Mendest, võtan need mõjutused ja liigun edasi,” seletas Newman.

Pärast oma esimest võitlust ajukasvajaga, kolis pikk aega Los Angeleses elanud mees tagasi Suubritanniasse: “Tundsin, et ma ei elanud päriselt ja igatsesin sõpru, kes olid minu jaoks olemas nii heas kui ka halvas. Tundsin, et raiskasin aega ja raha.”

2006. aastal tunnistas John Newman, et tema võitlus ajukasvajaga pole lõppenud — raske haigus naasis ja Briti popsensatsioon pidi järgneval aastal esinemisest pausi tegema, et ravi saada. Mees pidi läbima radioteraapia ja koguma aega puhkamiseks, et valmistuda eelseisvaks operatsiooniks.