Krooni ärasaatmiste avalöögi annavad sel reedel, 10. detsembril, ansamblid Kosmikud ja Friday's Deal.

"See saab olema meie viimane avalik kontsert enne pikemat pausi, aga erinevalt Eesti kroonist plaanime tagasi olla sügisel 2011 uue albumiga," kommenteerib Kosmikute solist Hainz.

Ansambel kavatseb reedest kontserdikava koostades arvestada õhtu temaatikaga: "Krooni sängitamise puhul soendame ülesse lood mida ammu pole mänginud - "Lydia Koidula haud", "Lahkumine", "Mälestus", "Oksad alla", "Elu mõte", aga kindlasti ei puudu ka "Viska mulda", "Tallinna Matusebüroo" ega ka "Pulmad ja matused"," räägib Hainz.

Reedel esimesena lavale astuva Friday's Deali koosseisus on hulk legendaarseid rockmuusikuid - Roald Jürlau (laul, kitarr), Elmu Värk (kitarr), Jaanus Raudkats (bass), Rein Joasoo (trummid) ning värskeima liikmena Ülo Krigul (klahvpillid). Friday's Deal loodi aastal 1989 ning sai kuulsaks Noorsooteatri lavastusele "Skangpoomijad" loodud muusikaga ning hittidega "Jeti" ja "Ropplugu" Uuel sajandil on bänd esinenud haruharva.

Piletid kontserdile hinnaga 125 krooni on müügil uksel. Rock Cafe uksed avanevad 10.detsembril kell 21.00. Vanusepiirang 18 aastat.