"See on see ajaloo pagas! Nõukogude Liidus ju tambiti kõigile pähe, et homoseksuaalsus on vale ja ebamoraalne, nüüd on neid tagajärgi raske parandada," räägib Reimo Publikule.

"See on lihtsalt jube, et Eestis arvatakse, et see on haigus, kui sul on teised seksuaalsed eelistused kui heterodel. See ei ole ju tõsi! Eestis on lihtsalt nii, et kõik, mis on võõras, tekitab hirmu," tõdeb Mets kahetsusega.

"Üldse on levinud mingid arvamused, et näiteks homod on hirmus riivatud ja hakkavad meestele kohe kätt püksi toppima ja on nilbed. Samas see ei ole ju üldse nii! Kui inimesel oleks kas või üks geisõber, siis ta saaks kohe aru, et see on vale jutt!"

"Leian ka, et need nn arvamusliidrid peaksid veidikene ennast tagasi hoidma. Selle asemel, et rääkida, et see on haigus. Ma saan aru, et inimene 1960. aastal raamatust luges nii ja nüüd arvab, et see ongi tõsi. Aga selliseid valesid ei tohiks kindlasti teistele pähe määrida," on Reimo Mets nördinud.

"Kõige rohkem tekitab mulle muret see "hall mass", kes ei oma teemast mitte mingit arvamust. Nad mõtlevadki, et see ei puuduta mind ja ma ei võta sõna. Ka see käitumine on vale. Nendele inimestele võiks olla näiteks väiksed brošüürid, umbes 2-3-leheküljelised, kus tehakse kõik selgeks."

Samuti tunneb Reimo muret homoseksuaalsete inimeste üle, kes on juba üle 60 aasta vanad. "Nemad on kasvanud maast-madalast selle ajupesuga, et see on vale ja nii ei tohi teha. Neid on terve elu alla surutud! Mina ei usu, et Eestis pole ühtegi 60+ homoseksuaali, aga näed, kuulda pole neist miskit. Nad ise arvavad ka, et see on häbiasi. Selline elu on ju hirmus!"

Reimo ise tuli kapist välja 17-aastaselt. Samuti annab ta ka nõu neile, kes seda veel teha julenud pole. "Kui su vanemad küsivad su käest, kas sa oled gei või mitte, siis vasta alati ausalt. Kui vanem juba midagi sellist küsib, siis on ta kindlasti välja mõelnud reageeringu mõlemale vastusele. Ei ole mõtet oma vanematele näkku valetada, sest vanemad armastavad oma lapsi ju nagunii!"

"Ja kui juhtub, et keegi visatakse selle pärast kodust välja, võib vabalt minu poole pöörduda. Sellisel juhul saab kohtu kaudu vanematelt nõuda elatist. Aga samas, ma ei kujuta ette, milline normaalne lapsevanem oma võsukesega niimoodi üldse teeks!"

"Ole see, kes sa oled! Salli ja aktsepteeri ka teisi sellisena, nagu nad on!" annab Mets kõigile head nõu.