Endine ilmateadustaja ja telesaate «Osoon» loodusajakirjanik Kristo Elias hoiab käes haruldast Atlandi tuura. Kohtumisest Kristo ja maailmas üliharuldaseks peetud väljasuremisohus kalaliigiga kujuneb Narva jõe ääres omalaadne tähtsündmus!

13. november oli üks neist päevadest, mil tundsin juba öösel, et juhtub midagi olulist. Ärkasin kell 4.50 ärevuses, et magan sisse. Pidin kell seitse kodust välja minema, et «Osooni» võttegrupiga Narva sõita. Kuidas magada, kui mõte sissemagamisest uinuda ei lase?
Õnneks olin kohal enne teisi ja teekond telemajast Narva elektrijaama jalamil asuvasse kalakasvatusse läks tõrgeteta.
Unise inimese reaalsus on udune. Nii tundus mulle, et sõidu ajal rääkis kalateadja ja «Osooni» saatejuht Vladislav Koržets ainult ladina keeles. Meelde jäi termin Acipenser sturio (tuura liik). Muretsev produtsent Õie Arusoo küsis operaatorist bussijuhilt umbes kolm korda: «Kas oleme ikka õigel teel?» Ajakirjanik Kristo Elias (28) istus aga rahulikult bussi tagaistmel ja jõi popist topsist kohvi. Ta oli eelmisel päeval käinud kinos «Mandariine» vaatamas. Kiitis Lembit Ulfsakit ja kurtis, et PÖFFi paremate filmide piletid on juba välja müüdud.