"Kõiki neid nelja meest, kes mu filmides mängisid, enam ei ole. Nagu oleks Maimiku filmid needusega. Pigem ma ei usu esoteerilistesse energiatesse, sest elu on täis juhused, aga täna mõtlen ma mitmeid erinevaid ja kurbi mõtteid," tõdeb mees.

Andres Maimik, filmi "Minu näoga onu, režissöör ja stsenarist meenutab Roman Baskinit vaid ülivõrdes sõnadega: "Kadunukesest rääkides – eks ta oli partneri ja isiksusena väga suur väljakutsete esitaja. Lõdvaks end lasta temaga ei saanud. Ta tekitas aukartust, sellist aukartust, mis on seotud tema päritolu, tema saavutustega estraadilaval, tema lavastuste hulga ning ürgse talendi ning artistlikkusega. Ta ei olnud selle mõttes nagu ta isa Eino Baskin, kes oli ümberlülituste meister ja hüppas ühest rollist prauhti teise, Romka oli detailitäpne. See kuidas ta rolli keskendus ja minimaalsete vahenditega tegi maksimaalse tulemuse, oli erakordne."

Maimik meenutab sedagi, kuidas Roman "Romka" Baskin teda omajagu õpetas läbi oma lugude ja kogemuste: "Ta rääkis, kuidas ta noore lavastajana sai Jüri Järveti poolt kotitud, tehes telelavastust "Tema majesteet komödiant" (1983). Proovis tuli kõik hästi välja, aga võtteplatsil ei tulnud ja nagu noor lavastaja ikka, pakkus ta, et proovime nii ja teeme teisiti. Järvetil viskas see üle ja ta oli öelnud noorele Romkale: "Mulle tundub, noormees, et kõigepealt peate te välja mõtlema, mida te üldse tahate." Ja astunud võtteplatsilt minema. Romka jooksis Järvetile järele ja leidis näitleja kuskilt puuriida vahelt ja tunnistas oma allajäämist suurele näitlejale ja materjalile. Roman Baskin rääkis mulle seda õpetlikus võtmes, "Minu näoga onu" võtteplatsil, et ma režissöörina teaksin, et ka selliseid hetki tuleb lavastajal ette ja et see on loomulik. Mulle on see oluline lugu: teadmine, et ka teistel on olnud neid hetki, kus ei tule pungestada, jubedalt lavastada, vaid tuleb osata teinekord ka lihtsalt olla ja tunnistada endale, et selget vastust alati ei ole."

TV3 on teinud kavas muudatuse ja pühendab tänase õhtu armastatud lavastaja ja näitleja Roman Baskini meenutuseks. Tema viimaseks filmiks jäi 2017. aasta film "Minu näoga onu", mis on eetris täna õhtul kell 23.05 TV3s.