Läti Blondide Assotsiatsiooni presidendi ja ürituse organiseerija Marika Gederte sõnul on Go Blonde festival saanud lätlaste jaoks sama oluliseks nagu Brasiilia ja Itaalia tänavakarnevalid, mis toovad samuti kokku tuhandeid turiste.

“Regiooni suurimast omalaadsest festivalist ootame väliskülalistest enim osa võtma ja uudistama naabreid Eestist,” kutsus festivali korraldaja blonde ja nende austajaid nädalavahetuseks Riiga.

Go_Blonde

Festivali raames toimub reedel, 28. mail Riia automuuseumis pidu ja Maryling Monroe jäljendajate võistlus “Some Like it Hot”. Laupäeva, 29. mai põhiüritused on Riia Toomkiriku platsil toimuv blondiinide paraad ja õhtul Roosa Pidu Riia Godvil ööklubis. Festivali dresscode on blond, roosa ja valge.

Mullu esimest korda toimunud Go Blonde üritus korraldati selleks, et tõsta majanduskriisis riigi elanike tuju ja tänaseks on festivalist saanud üle-Euroopaline turistide atraktsioon. Eelmisel aastal sai festival üle maailma rohkelt meediatähelepanu ning Saksa TV 1 telekanal tegi sellest isegi dokumentaalfilmi.

Tänavuse Go Blonde festivali tulud lähevad puuetega läti laste heaks. Go Blonde üritust toetavad airBaltic, Reval Hotels ja Europa City Riga Hotel.