"Täpset nädal tagasi langes väga suur hõberemmelgas, mida rohelised harjunud linnas teistes kohtades Tallinnas kaitsmas käima, minu maja ees otse peale minu perele, meetri kauguselt. Imekombel mitte keegi viga ei saanud.

Pärast seda, kui minu abikaasa oli avalikult sõna võtnud sel teemal, teatas abilinnapea, et talle ei meeldi Solmanite „toon“! Et puid tuleb linnas kaitsta ja seda teed on nad linnas läinud.
Aga mulle ei meeldi selline suhtumine, kus mädanenud puud saavad kallimateks inimeludest.

Nimelt olime sellesama hõberemmelga kohta teinud teate ja soovinud raieluba, aga seda ei saanud, kuna linna keskkonnaametnikud leidsid, et pügamisest aitab küll.

Seesama Hõberemmelgas on laste mänguväljaku kõrval ja see kukkus juba 1. juunil, lastekaitsepäeval, osaliselt laste mänguväljakule, teele, majale ja akendele. Ja kuna luba ei antud, siis oli vaja ära oodata suur sügistorm, mil see puu siis suurte harudena, suurte palkidena alla sadas, kusjuures ka teise korruse aknasse sisse! Hea, et inimene sel hetkel seal diivanil ei istunud.

Selles mõttes on meil küsimus – kas me teame, kui palju on meil linnas ohtlikke mädanevaid puid, mida mitte enam rohelised, vaid mürkrohelised soovivad kaitsta? Võib-olla me sellisel juhul ei räägi enam rohelisest Tallinnast, vaid mürkrohelisest Tallinnast, kus inimeludest on saanud tähtsamaks mädanevad puud.

Mulle ja abikaasale on linlased saatnud vihjeid, et linna-ametnikud ei julge mürkroheliste hirmus raielubasid vanadele mahavõtmist vajavatele puudele välja anda. Võib-olla on see ka mugavus, sest hõberemmelga puhu me ju teame, millega see kõik päädis – nädalaid ümber hõberemmelga, koos meediatähelepanu ja korrakaitsjate solvamisega.

Lihtsam on pügada, näilist hooldust teha. Kallid ametnikud, aga teie arboristid vastutavad, kui kord kellegagi päris õnnetus juhtub mädaneva puu pärast!

Arvan, et selle suhtumise vastu peavad linlased peavad ise need puud ära kaardistama ja ametnikke nende töös aitama. Aitama end kaitsta mürkroheliste ja abilinnapea Izmailova mõjuvõimu eest.

Palun andke mulle teada, kui kusagil on mõni mädanev probleemne puu.

Kaardistame ja palume ühiselt ametkonna abi. Suurele hulgale inimestele ei saa abilinnapea öelda, et talle ei meeldi kellegi „toon“."