"Vaid hetk tagasi murdus meie hōberemmelgas tormiga lōplikult, inimesed jäid terveks, aga mitte kōik autod. Minu väike poiss ronis just auto peale, kui puu varises. Abikaasal pidi süda seiskuma," kirjeldas poliitik juhtunut Facebooki postituses.

Õnneks jõudis Päästeamet kohale kõigest viie minutiga ja ainsaks kannatajaks jäi naabrite auto. "Ōnneks säästis langemisnurk minu poisse ja auto sai ise välja tagurdada", kirjutas Solman ja püstitas küsimuse, et kui mõistlik on ehitada uusarendusi suurte puude juurde.

"Kurioosseks teeb selle loo asjaolu, et hõberemmelgas seisab väikelaste mänguväljaku vahetus läheduses ning on juba korra osaliselt maha sadanud. 1.juunil kella 23.30 paiku öösel murdusid sama puu esimesed kolm haru. Need ei ole mitte üksnes oksad, harude tüvede kohta võib julgelt öelda jäme palk, saetuna puupakk. Üks langes risti üle sõidutee, nii et ei saanud enam kvartalist sisse-välja sõita, üks langes majale, meie ning naabrite aknale ja kolmas laste mänguväljakule. Keegi tol korral viga ei saanud, sest oli öö," sõnas Solman Delfile.

"Majahaldur suhtles tookord linna keskkonnametiga otse ja taotles raieluba. Sellest keelduti ja anti välja hoolduslõikusluba. Kohale tulnud arboristid, kes puud pügasid, ütlesid aga majarahvale, et puu on täiesti mäda ja tuleb maha võtta."

"Kokkuvõtteks – kas tõesti on Haabersti hõberemmelga saaga linnaametnikud ära hirmutanud või nad lihtsalt ei hooli? Majahaldur taotles raieluba, sellest keelduti, anti välja hoolduslõikusluba ning puud lihtsalt pügati. Sellest hoolimata, et oli arboristide hinnang, et puu on mäda ja ohtlik," toonitab poliitik.

"Selliseid puid on linn ja pargid täis. Seda teemat tuleb lähemalt uurida enne, kui keegi inimestest viga saab. Inimesed ikka ennekõike, siis puud!"