Paar päeva tagasi lahvatas TV3 vahendusel skandaal Invidia Agency modelliagentuuri ja selle juhi Laura Kõrgemäe ümber, kes olevat väidetavalt saatnud tüdrukuid valejutuga välisriikidesse ja erapidudele, kuhu kohale jõudes selgus, et neidudelt oodatakse ka seksuaalteenuseid. Looga on seotud ka Ameerikas ja mujal tegutsev ärimees I. J (kodanikunimega Iraj) Zand, kes mitmete Publikuga kõnelenud allikate sõnul pakub kaunitele eestlannadele endaga seksimise eest kuupalka. Kui senini olid sõna võtnud ohvrid tutvunud Zandiga Laura Kõrgemäe kaudu, siis nüüd on loosse segatud Kristel Mardisoo.

Marise (isiku anonüümsuse tagamiseks nimi muudetud — J.T) sõnul kohtus ta 2011. aasta novembris I.J Zandiga läbi Kristel Mardisoo. Toona polnud Kristel veel Tanel Padariga ametlikult paar, noorte suhe oli alles alguses. Kuigi Zandile tutvustas Mardisoo Marist kui oma sõbrannat, siis tegelikult olid naised sisuliselt võõrad ja suhelnud vaid sotsiaalmeedia vahendusel:“Ta lihtsalt lisas mind Facebookis sõbralisti. Võtsin ta vastu, sest ta meenutas üht tüdrukut, kellega olin koos kunagi promo teinud. Mingi hetk ta kirjutas mulle ja tahtis kokku saada (Publik on kõnealuseid sõnumeid ka oma silmaga näinud — J.T). Rääkis, et tal on mingi sõber, kes tuleb meiega kaasa. Mõtlesin, et noh, mis siis ikka, vahetasime numbreid ja saimegi kokku. Käisime Pirital ühes restoranis söömas — mina, Kristel ja Zand.”

“Arvasin, et kuna Kristel teadis, et ma tegelen tantsimise ja promotööga, siis võib-olla tegeleb ka Zand üritustega või midagi sellist, aga tuleb välja, et ta tegeleb muud sorti üritustega,” ohkab Maris. “Zand küsis hästi palju imelikke küsimusi. Näiteks, kui palju oleks meil kuus raha vaja, et normaalselt ära elada. Ma üldse ei mõelnud selle peale, et see jutt võiks kuhugi mujale minna või et tal on mingi tagamõte. Kristel tundis end tema seltskonnas suhteliselt mugavalt. Oli näha, et nad on juba ammu tuttavad. Tema selles mõttes vestlusest nii palju osa ei võtnud — oli aru saada, et tema on selle teema juba läbinud,” meenutab Maris.

Õhtusöögile järgnes siivutu ettepanek

Pärast õhustamist liiguti neiu sõnul edasi härra Zandi Pirital asuvasse korterisse: “Ma ei ütleks, et see nüüd väga luksuslik oleks olnud. See oli täiesti tavaline korter, kus oli suur tuba ja üks või kaks tuba veel. Kristel läks kohe arvutisse ja ta seal tšättis kellegagi — ilmselt Taneliga — ja Zand asus uurima, kas mulle massaaž meeldib. Ütlesin, et ei meeldi, aga ta ei suutnud seda uskuda. Ütlesin seda juba põhimõtteliselt sellepärast, et ma eeldasin, kuhu see minna võib. Kristel hakkas aga kaasa rääkima, et Zand teeb täiega head massaaži. Mina siis muidugi naiivse 19-aastasena läksin lõpuks temaga teise tuppa ja lasin endale massaaži teha,” sõnab Maris, kes ei suuda enam pisaraid tagasi hoida ja puhkeb Publiku toimetuses aset leidnud vestluse käigus nutma. “Ma ei ole sellest kunagi kellelegi rääkinud…”

Tal kulub pisaratega võitlemisega kõvasti aega, ent pärast enda kogumist Maris jätkab: “Arvan, et see kestis nii viisteist minutit maksimaalselt ja siis ta hakkas hästi imelikku juttu rääkima. Ma ei lasknud tal rohkem enam massaaži teha ja hakkasin end riidesse panema, kui ta hakkas rääkima vaikimisest — et sellest ei ole mõtet kellelegi rääkida. Seejärel hakkas ta uurima, et kas mul on sõbrannasid, et ta võiks samamoodi nendega kokku saada ja kuidas selle eest on võimalik raha teenida. Kuulasin teda lihtsalt, ei öelnud mitte sõnagi ja jäin ootama, millal saan tagasi Kristeli juurde minna. Läksin lõpuks tagasi suurde tuppa ja Kristelit ei olnud enam…. Ta oli mind üksi jätnud,” puhkeb tütarlaps taas nutma.

Maris üritas Kristelile helistada, kuid kätte ta teda enam ei saanud: “Ta oli mulle sõnumi jätnud, et ta läks Tabasallu Taneli juurde ja et ma annaksin talle teada, kas kõik on okei. Üritasin talle helistada, aga ta ei võtnud vastu.” Pärast korteris aset leidnud intsidenti pakkus Zandi autojuht väljaspool Tallinnat elavale tütarlapsele küüti, ent päris koju ei julgenud Maris end lasta sõidutada. Autojuht viis Marise tema kodu lähedale, kuhu talle tuli vastu tema värske peigmees. “Enne lahkumist näitas Zand veel mulle üht uhiuut iPhone’i. Ta ütles, et tahab selle Kristelile kinkida, sest Kristel tahtis hirmsasti valget iPhone’i saada. Mõtlesin, et kui head või lähedased sõbrad nad siis olla võivad. Autos olles avastasin, et mu käekotti oli tekkinud 200 eurot. Mu käekott oli suures toas — ilmselt sel ajal, kui ma riidesse panin, pani see mees vihjeks mulle selle summa kotti, et mis nagu saada võib.”

Selgituste asemel tühjad lubadused

“Ma ei saanud Kristelilt kunagi seletust, et millega ta tegeleb ja kes Zand tema jaoks on. Ta hakkas mind eirama ja me ei saanudki enam kunagi rohkem kokku,” ütleb Maris. Ta helistas Mardisoole mitmel korral ja saatis ka hunniku sõnumeid, sest tahtis oma n-ö uuelt sõbrannalt juhtunud kohta selgitust saada, kuid seda ei tulnud mitte kunagi. Paaril korral lubas Kristel küll talle tagasi helistada, kuid need olid vaid tühjad lubadused. “Ma ei tea, kas Kristel ise on n-ö värbaja olnud, aga usun, et sa pead ju teadma, millega sa tegeled. Sa ei saa ju niisama võtta inimesi või sõbrannasid ja sokutada neid kellegagi kokku. Kas tõesti tutvud sa inimesega esimest korda ja jätad ta siis järsku üksi?” on Maris nõutu.

Zand on hilisemalt Marisega veel üritanud Facebooki vahendusel ühendust võtta, viimati aastal 2013. Ilmselt leidis mees Marise sotsiaalmeediast üles samuti Kristeli vahendusel: “Vaatasin just, et Zand ja Kristel enam Facebookis sõbrad ei ole. Eks nad lõpetasid selle teema siis ära, kui Kristel Taneliga n-ö ametlikult suhtesse astus.”

Kuvatõmmis
Kuvatõmmis
Kuvatõmmis

“Saan aru, miks väga paljud tüdrukud ei räägi sellest. Olen isegi alles nüüd aru saanud, miks väga paljud naised ei räägi sellest, kui neid on vägistatud. Põhimõtteliselt pärast rääkimist tekib sul tunne, et iga tänaval mööduv silmapaar teab…. See hetk ja see otsus, mis ma sellel hetkel vastu võtsin — see on kui õppetund ja karistus, mida ma pean nii kui nii terve elu kandma. Just selle näol, et see ei lähe mul kunagi meelest,” puistab Maris pisarate saatel südant.

 “Zand tundus olevat hästi mõjuvõimas ja rohkete kontaktidega ärimees. Ta suhtleb küll viisakalt, kuid ta teab, et ta on sinust üle, sest tal on väga palju raha. On inimesi, kellest sa saad aru, et “ei” pole nende jaoks vastus.

”

Mardisoo sõprust Zandiga ei eita

Publik pöördus vastuste saamiseks ka Kristel Mardisoo poole. “Ma ei teagi, kuidas seda seletada, kes Zand minu jaoks on. Me oleme olnud temaga ühes seltskonnas ja ma ei oskagi öelda, et mida ma siin kommenteerima peaks,” puhkeb Mardisoo naerma.

“Tunnen teda küll, seda ma ei eitagi. Olen koos Taneliga käinud temaga õhtust söömas. 



Käisime ühe teatud seltskonnaga koos pühapäeviti Ameerika jalgpalli vaatamas.

 Nägime teda viimati vist umbes paar kuud tagasi,” lisab ta muretult. Küsimusele, kuidas nende tutvus aset leidis, ütleb ta lõbusalt: “Kohtusin temaga kunagi tänu sellele, et ta oli mu sõbrannaga koos… Või kas nad “koos” olid, seda ma ei teagi.” Ühise sõbranna kaudu, kellel Zandiga mingi defineerimatu suhe oli olnud, teadvat Zandi ka Padar.

Mis puudutab härra Zandi tabanud süüdistusi, siis oli Mardisoo sõnul tegemist avaliku saladusega: “Ma imestasin isegi, et miks see pole välja tulnud.” Seda, et ta oleks aga ise Zandile tütarlapsi tutvustanud, Mardisoo eitab. “Mul ei ole rohkem midagi öelda. 

Tean oma seltskonnast inimesi, kes temaga suhtlevad, aga mina pole teda küll kellegagi kokku viinud. Pigem tuldi mulle kunagi rääkima sellest inimesest, kui ma olin Tallinnasse kolinud ja ma ei tundnud teda. Kuulsin, et mingi selline inimene on, aga tuttavaks sain ma temaga alles paar aastat hiljem, kui ma nägingi teda koos oma sõbrannaga. 

Ma ei oska seda teemat rohkem kommenteerida,” ütleb heatujuline Kristel lõpetuseks.