ARTI ARAKAS (37), Arco Vara juht ja Eesti suusakoondise sponsor, on pühendunud suusataja, kes mõõdab, rollerid jalas, Otepää nõlvadel kiiruseid ka suviti.

Kui tagasihoidlik, ent julge Saaremaa poiss Arti Arakas 23aastaselt Tallinna Arco Vara nimelise kinnisvarabüroo asutas, vaevalt ta siis teadis, et temast saab kunagi üks vabariigi vapratest ja ilusatest. See oli neliteist aastat tagasi. Tol ajal kaalusid mobiiltelefonid viis kilo ja neid oli väga vähestel. Tavalised inimesed lugesid kodus seebitalonge ja väheseid rublasid.


Nüüd surub Arti Arakas Eesti suusakoondise peatreeneri Mati Alaveri kätt ning annab üle 250 000 krooni järjekordset toetust.


«See oli väike summa, aga muidu saab raha veel Jaak (Mae — toim), siis oleme Otepää maailmakarika etapi peakorraldajad… raha saab Kristina Šmigun, noored, Karu Pesa tiim…» loetleb Arti. Ta tunnistab, et pole summat päris kokku arvutanud, aga see on paari miljoni ringis aastas. «Sponsorlus on seotud mu isikliku sportliku veendumusega. Teen suviti vahel A-koondisega Otepääl koos trenni, kuna mul on seal üks maja.»

Loe lähemalt 8. novembri Kroonikast