«Minu hoovis on nüüd alpiaas,» särab lauljanna ANNE VESKI. Imeline aianurk kujundati Vene telekanali NTV menusaate «Rostitelnaja Zhizn» valmimise käigus.

Teleshow «Rostitelnaja Zhizn» võttegrupp eesotsas bioloogiadoktorist saatejuhi Pavel Latkoviga disainib kuulsuste koduaedu terves maailmas. Igast külaskäigust valmib pooletunnine saade, mis on eetris kord nädalas. Anne (47) oli esimene ja arvatavasti ka ainuke eestlane, kellele ta aianurga kujundas. «Jäin tulemusega sajaprotsendiliselt rahule. Latkov on laia silmaringiga mees, kes tunneb oma ala,» kiidab Anne.

Kuus tundi näpud mullas

Anne ja Pavel istutasid aiandusfirma Ceres aednike abiga maha üle kahekümne Alpides kasvava taime. Siin on roosasid roose 4000 meetri kõrguselt ja siniseid lilli 8000 meetrilt pilvede vahelt. Anne eriline sümpaatia kuulub alpikannikestele. «Ma polnud neid varem näinudki,» tunnistab lauljatar.

Kõik taimed on mitmeaastased ega nõua suurt hoolitsust. Piisab, kui neid aeg-ajalt kasta. Et muru ei hakkaks lillede vahelt pead tõstma, kaeti maapind kilega, millele tassiti kastide kaupa Soomest toodud graniidikillustikku. Töö võttis aega ligi kuus tundi ja selle käigus vesteldi Anne lauljakarjäärist, poliitikast ja Eesti elust. «Latkov, kes on ka üks infosaate «Namedni» tegijatest, teadis Eesti ja Venemaa vahelistest poliitilistest suhetest rohkem kui mina,» lausub Anne.

Aias taandub abitööliseks

Anne ise on aiandusega üsna põgusalt kokku puutunud. Ta emal–isal oli väike aed, kus kunagi sai ikka käed mullaseks tehtud. Ka tema praeguse kodu juures oli varem väike aialapp, aga selle asemele loodi iluaed. «Mu abikaasa Benno on peaaednik, mina olen abitööline,» muigab Anne.

Peale aiatöö suurepäraselt küpsetamiskunsti valdav Benno kostitas kaugeid külalisi grillkala ja -kanaga, mille kõrvale võeti pits külma viina. Igaüks sai mälestuseks Anne hiljuti ilmunud albumi «Lootus».

Latkov jäi vastuvõtuga äärmiselt rahule. Õhtusöögi ajal meenutas ta külaskäike lauljannade Laima Vaikule, Alla Pugatšova, Irina Allegrova, Aljona Apina, Londonis pagenduses elava ärimehe Boriss Berezovski ja teiste kuulsuste juurde. Multimiljonär Berezovski olevat ise tööle käed nii hoogsalt külge löönud, et neil Latkoviga polnud abilisi vajagi.

Kui Latkovilt küsida, kumb talle käitumiselt rohkem meeldis, kas näiteks Laima Vaikule või Anne Veski, tuleb kiire dzhentelmenlik vastus: «Kahte täiuslikkust ei saa võrrelda!»