“Meid kutsuti saatesse augustikuu alguses, enam-vähem nädal aega enne esinemiskuupäeva,” kirjeldab Jaan saatesse sattumist ning rääkis, kuidas edasi hakkas pihta kiire korraldamine, et Saksamaale üldse kohale jõuda. “Viimasel hetkel saadeti lennupiletid,” sõnas Roose. Tauri-Viljar lendas kaks päeva varem kohale, et kindlaks teha etteaste tehniline osa ning slackline esinemiseks valmis seada.

Telesaatekogemust nimetab Jaan Roose omapäraseks — on ta ju varemgi taolises saates esinenud, kui astus kolm aastat tagasi Prantsusmaal ekraanile. Närvis Jaan ja Tauri-Viljar ei olnud. “Pabistasime natukene, sest tehnilised võimalused olid väga piiratud. Konstruktsioonid ei pidanud vastu meie slackline’i suurele pingele ning oli oht, et rikume ära raskuseks olevad suured veekanistrid ning siis meie esinemine lõpeb suure uputusega laval,” tõdes Roose.

Kuna poisid kutsuti saatesse niivõrd hilja, koostasid nad esinemiskava alles kohapeal: “Oleme Tauriga varemgi ladusalt koostööd teinud ning tean, et temaga ei ole mingisugust muret improviseerida või minna treenimata võistlema.”

Talendisaatekogemust peab Roose huvitavaks esiti seetõttu, et kogeda, kuidas kümnest esinejast ainult kaks pääsevad edasi ja ülejäänute esinemised katkestatakse juba poole peal, on kummastav. “Väga palju ebakvaliteetseid esinemisi ja samas ka ükskikud väga head numbrid, millest kõik ei pääsenudki edasi,” väljendas Roose imestust.

Kaamerate ees esinemist Jaan võistlustest stressirohkemaks ei pea. “Pingelisem ei ole ta kindlasti siis, kui on varuga aega olnud kõik ilusti ette valmistada. Võistlustel on sooritavate trikkide raskusaste palju suurem ja konkurentsist tingitud närvikõdi parem,” täpsustas ta.

“Telekaamera ja publiku ees esinedes võib komistus tunduda võimsa trikina, kuid võistlustel näeb kohtunik selles ränka viga. Kindlasti võib ka kaamera ees midagi muud ka valesti minna, aga tavaliselt riske vähendatakse ning võistlustel vastupidi suurendatakse,” toob Roose välja võistlusmomendi ja teleshow suurima erinevuse.

Paraku ei pruugi Jaani ega Tauri-Viljarit enam telesaates esinemas näha — põhjuseks logistika. “Olime tagasi kutsutud, kuid see ainuke live show kuupäev meile mõlemale ei sobi. Tehnilised piirangud on veelgi suuremad otsesaate ajal, mis ei luba meil soovitud esinemist korradalda,” sõnas Roose.