Sama harrastuspiltnik jäi paarile pealtvaatajale silma ka märtsis toimunud Koolimissi valimistel, kus ta väikese fotoaparaadiga tüdrukuid pildile püüdis.

Koolimissi peakorraldaja Ruth Ojatalu sõnul ei olnud vaikselt tegutsev mees akrediteeritud pressi nimekirjas ning ei tea, kellega on tegu. "Meil oli karm käsk, et pressi esindajad lava taha ei pääse, sest tüdrukud vahetasid seal riideid," ei mõista Ruth, kuidas mehel siiski lava taha hiilida õnnestus.

Kohatult käituvat piltnikku silmas modelliagentuuri Baltic Models juht ja Koolimissi žürii esinaine Victoria Kass, kes noormehe silmapilkselt ruumist minema lasi toimetada.

Victoria räägib, et on meest ka varem erinevatel üritustel pildistamas märganud - näiteks moeüritusel FIBIT, kus mehe tähelepanu pälvivad taas noored tüdrukud. "Ta ei pildista lapsi, aga just noori tüdrukuid," ei mõista Victoria, miks mees oma isikut ja pildistamise eesmärki salajas hoiab. Kord olevat mees peaaegu tooli alla roninud, et meigitoolis istuvat tüdrukut altpoolt pildistada. "Kuna tegelen ise palju lastega, on see mees mulle silma jäänud," lisas ta.

Ka missiürituste korraldaja Liilit Kirsi sõnul on tegemist väga veidra mehega, kes kõikvõimalikel iludusvõistlustel kohal on ja kaameraga lausa seeliku alla proovib pääseda. Liiliti sõnul tegutseb noormees alati omapäi ning ei räägi kellegagi.

Kirsi teada on tegu mehega, kes mõned korrad naisteportaalile Femme.ee pilte pakkunud. Portaali turundusjuht Silvi Grigorjeva sõnul hakkas mees talle ühel hetkel omavoliliselt pildistama ning vihastas, kui pilte üles ei pandud. Silvi meenutab, et kehva fotovarustusega mees oli läinud pildistama ühele juuksurite showle, kuid saadetud piltidelt võis leida hoopis taga ruumis riideid vahetavad modellid.  "Need ei sobinud avaldamiseks," on Silvi noormehe pahameelest üllatunud ja kustutas ka oma arvutist sobimatud pildid.

Victoria Kass pakub sarnaste olukordade lahenduseks, et akrediteeritud press peaks olema hoolega valitud ning kergesti ära tuntav, näiteks käepaelte abil.

Victoria juhib tähelepanu ka internetis tegutsevatele petturitele, kes veebi vahendusel tüdrukutelt siivutuid pilte välja meelitavad. Ta paneb noortele tüdrukutele südamele, et neiud üha populaarsemaks muutuva veebipettusega kaasa ei läheks. Nimelt tegutsevat netis kurjategijad, kes lubavad tüdrukutele pesus piltide saatmise eest 10 000 Eesti krooni ning video saatmise korral isegi 15 000. Mehed nimetavad end modelliagentuuride vahendajaiks, lubavad pildid agentuurile saata ning kinnitavad, et saadetud pilte Eestis ei avaldata.

Kassi sõnul oli kord sarnane juhus, mis avastati tänu lapsevanematele, kes oma tütre tegemistele jälile jõudsid. Juhtumiga pöörduti ka politseisse.

Kass paneb modellikarjäärist unistavaile tüdrukutele südamele, et mitte ükski modelliagentuur ei luba pelgalt kirja teel sellist makseviisi ning ükski modelliagentuur ei otsi sel viisil modelle.