2001. aastal, kui Reet lahkumisavalduse esitas, oli tollase ETV programmijuhi Ilmar Raagi põhjendus Õhtulehele, et Oja soovis jääda ekraani taha toimetajatööd tegema, ent ETV-d huvitas eelkõige tema ekraanile jäämine: „Pakkusime talle autorisaadet parema vaadatavuse ajal, kuid ta ei võtnud seda vastu. Ei tea, miks ta loobus. Ehk oli tal vaja puhkust ja uusi saateideid koguda?” Mati Talvik nimetab ETV juhtkonna tollast käitumist täiesti mõistetamatuks piruetiks. „Ega keegi Reeta minema ei ajanud, aga see oli siiski pool sundkorras otsus. Tema soovis oma hommikuprogrammiga edasi tegeleda, aga ETV võttis selle temalt ära ja pakkus asemele väljundeid, mis ei olnud Reedale sobivad,” räägib Talvik Eesti Päevalehele.

Aga mis siis on selle arusaamatru lahkumise taga? Reet ise sellest ei räägi, vaid ütleb ainult, et ei pea sel teemal kõnelemist oluliseks. Kui Päevalehe ajakirjanik Ursula Nõu nimetab teda paljude armastatud teletäheks, tõmbab ta kohe hoogu maha: „Ma ei saa teie sõnadega nõus olla, need on väga subjektiivsed. Kindlasti oli neid, kellele meeldisid minu tehtud saated, ja kindlasti oli neid, kellele ei meeldinud.” Kuna rahvaküsitlused üldiselt ei valeta, tõdeb Oja siiski, et küsitluste kohaselt, kus pandi ritta parimad mees- ja naissaatejuhid, õnnestus Reedal kõige kõrgemal kohal troonida lausa seitse aastat. „Olime seal koos Urmas Otiga. Tema ikka meestest parim ja mina naistest. Aga ma kujutan ette, et telemajas oli kõigil sellest juba tüdimus peal,” sõnab endine teletäht väikese muigega hääles.

Seda, kas või millistel tingimustel me võiksime Reet Oja veel teleriekraanil näha, ei oska keegi öelda. Peale 2001. aasta kibedat lahkumist juhtis Reet veel kolm hooaega ETV kakskeelset vestlussaadet „Unetus”. 2007. aastal tegi ta lavakunstikooli 50 aasta juubeli puhul ühe „Tähelaeva” saate.

Millega Reet praegu tegeleb? Seda Reet pikemalt avaldada ei soovi ja teatab ta rõõmsalt, et puhkab „Tunnen ennast suurepäraselt selles ilusas Eestimaa suves, seega ma nüüd lähen ja naudin päikest edasi".