SANDRA BULLOCK usub, et nad on HUGH GRANTiga teineteise jaoks loodud. Viimastel aastatel on neid nii palju koos nähtud, et raske on mitte järeldusi teha. Kuidas on lood tegelikult?

#p2#Filmi Two Weeks Notice («Kaks nädalat armastuseks») võtetel said nad tõepoolest hästi läbi, kuid elekter särtsub nende vahel ka väljaspool võtteplatsi. Sandra Bullock (38) nimetab Hugh Granti (42) «täiuslikuks näitlejaks», Hugh kiidab partnerit «nõiduslikuks» ja «seksikaks». Järgnevas intervjuus toovad Hugh ja Sandy päevavalgele kogu tõe oma «romaanist».

HUGH, kas oled alati Sandrat imetlenud?
Eks ma olin teda filmides näinud ja leidsin, et ta on suurepärane. Ja tema oli mind näinud. Ma ei tea. See võis olla meie ühine agent, kes meid kokku viis.

Kas sa võiksid temasse armuda?
Oo jumal, jaa, kindlasti. See oleks väga, väga kerge.

Mis sa arvad, kas Sandra talent paistab kinolinal välja?
Ta on tõesti komöödiageenius. Tal on muidki andeid, aga see on põhiline. Samal ajal on ta ka väga — ma alati kasutan seda sõna — nõiduslik. Ta astub ruumi ja sa tunned end nõiutuna. Ja ta on seksikas ka.

Mida teed, kui sa ei ole kaamera ees?
See oleneb. Töötan päris kõvasti filmitegemise mõlemas otsas. Kui ma ei näitle, siis toimetan või arendan stsenaariumi. Selles filmis oli Sandra tegelikult ka produtsent, ja mina olin töö ajal tema kõrval. Tegin kõvasti tööd ka marketingi ja avalike suhete vallas. Mul on kogu aeg tegemist, ka siis, kui ma ei näitle. Aga mis puhkamisse puutub, siis elan ikka sedasama Londoni elu, ainult selle vahega, et jalgpalli olen golfi vastu vahetanud. Vanasti mängisin palju jalgpalli, nüüd mängin naeruväärsetes kogustes golfi. Mängin Londonis, ja mõnikord kogun sõbrad kokku, et sõita Šotimaale. Väga lõbus on.

Kuuldavasti mängid sa ka tennist.
Tennis on üks neid haruldasi mänge, mida ma oskan mängida. Aga mind see mäng eriti ei huvita. Kooliajal mängisin palju tennist. Suveõhtutel mängisin isegi kodus. Tulin koju ja mängisin vennaga tundide kaupa tennist.

Mida su vend nüüd teeb?
Ta töötab New Yorgis. Ta on väga võimekas pankur.

Kumb teist see perekonna must lammas on?
Mina. Mina see olen. Minu meelest on ta isegi natuke pahane, sest talle meeldis see vanema ja targema venna roll. Ta tavatses mind toetada, kui olin vaene näitleja. Minu meelest ärritab teda, et ma enam ei ole vaene.

Sind võib nüüd nimetada romantiliste komöödiate kuningaks.
Võtan vastu iga tiitli, mis ma kätte saan, iga komplimendi.

Kas sa tunned end selles valdkonnas mugavalt?
Kummaline küll, aga mitte eriti. Tunnen end koduselt komöödia valdkonnas, aga romantika pole mind kunagi eriti huvitanud.

Kas oled alati tahtnud näidelda?
Näitlesin koolis ja see meeldis mulle. Ma nautisin tähelepanu ja naerupahvakuid. Eriti meeldis mulle näidelda tüdrukute koolides. Siis näitlesin veidi ka Oxfordis ja korraga kaotasin huvi. Ameerika rezhissöör Mike Hoffman oli parajasti Oxfordis. Ta tuli minu juurde, teatas, et teeb tudengifilmi, ja pakkus mulle osa. Ta ütles ka, et filmis mängib üks tüdruk, kes mind parajasti kangesti huvitas. Niisiis olin nõus. Olin väga pretensioonikas ja halb.
Hiljem näidati filmi BAFTA auhinnajagamisel, ja minu juurde tulid mingid agendid, kes küsisid, kas ma tahan näitlejaks saada. Ütlesin ei, tänan väga. Siis läksin koju, mõtlesin asja üle nädal aega järele ja jõudsin järeldusele, et ega mul muid plaane ei ole. Otsustasin, et annan endale aasta. Ja siin ma nüüd, 20 aastat hiljem, olen.

Kas tahaksid mängida Bridget Jonesi filmile vändatavas järjes?
See on tulemas. Ma pole stsenaariumi veel näinud, sest nad teavad, et ma olen väga tülikas, kui asi puudutab stsenaariumi. Ma olen väga julm kohtunik. Nad arvavad, et kui ma näen seda mitte päris valminuna, ütlen ma ei ja jutul lõpp. Nii et nad küpsetavad seda.

Kas sul on stsenaariumi esimese versiooniga probleeme?
Jah. Viimasest, mida nad mulle pakkusid, ütlesin ma ära, sest see oli lihtsalt väga halb. Aga nad muudkui pakkusid seda edasi ja lõpuks ma ütlesin: «Kui te lasete selle Richard Curtisel algusest lõpuni ümber teha, siis ma olen nõus.» Seda nad tegid, ja ma olingi nõus. Ma ei tea, kes Bridget Jonesi stsenaariumi kirjutab. Arvan, et Helen Fieldingu (Bridget Jonesi raamatute autor — toim) käsi on mängus. Võib-olla ta teeb seda hästi, ma ei tea.

SANDRA, kas «Kaks nädalat armastuseks» kirjutati tõesti sulle ja Hughile?
Ma tean, et Marc (stsenarist ja rezhissöör Marc Lawrence) kirjutas selle filmi mulle ja ma olen peaaegu kindel, et ka Hughile. Ta teadis, et me tahame koos töötada. Marc kirjutab mulle komöödiaid. Mulle meeldib tema huumorimeel, see on terav ja väga intelligentne.

Räägi oma esimesest kohtumisest Hughiga.
Meid Hughiga esindab sama agent. Minu käest küsiti pidevalt, kellega ma tahaksin koos töötada. Kui pakkusin Hugh Granti, otsustasid nad meid kokku viia. Hugh oli New Yorgis, mina olin New Yorgis, niisiis leppisime kokku, et kohtume Merceri hotellis. Mäletan, et mina sõin ja tema kõndis närviliselt ringi. Ta rääkis mulle, mis maailmas on valesti, mida ta tahaks teha ja mille kallal ta töötab. Samal ajal libistas sõrmi läbi juuste ja muudkui tammus ringi. Nende kahe tunni jooksul sain tema kohta palju teada. Ta on lihtsalt liiga tark! Ta on liiga tark, et tegutseda selles äris. Mulle meeldib, kuidas ta mõte töötab. Ja tema salvav huumorimeel!

Teil mõlemal on filmis midagi naljakat öelda.
See on kahepoolne asi. Oleme Hughiga nagu kaksikud. Kui tema midagi saab, pean ka mina midagi saama. Kui tema saab 14 rida, pean ka mina 14 rida saama. Nagu lapsed!

Kas Hugh oli teistsugune, kui sa arvasid?
Kuna male on selle filmi teema, kinkis ta mulle malekomplekti. Ta tegi kõigile kingitusi, mina ei olnud ainus. Kõik malenupud olid Kamasuutra poosides. Anatoomiliselt korrektsed, meisterlik käsitöö.
Kõige rohkem meeldib mulle tema juures see, et teda inspireerivad erinevad juhtumused. Ükskord olime Coney saarel tulistamas ja ma märkasin hot dogi putkat. Palusin naljapärast, et Hugh tooks mulle hot dogi. Ta lubas, et toob, ja lahkus. 20 minutit hiljem, kui ta oli veidi ringi jalutanud, leidis ta putka ja tõigi mulle hot dogi. Teinekord hakkas ta Inglismaale sõitma ja ma palusin, et ta tooks mulle rõõska koort. Ta tõi mulle väikeses jahutuskanistris tervelt kaht erinevat sorti koort. See oli üks neist asjadest, mis meeldis meile mõlemale ja mille pärast ma pean temast lugu.
Filmi-Hughi ja päris-Hughi vahel on väike vahe. Minu silmis on ta täiuslik filmistaar, teda tahaksin ma alati endale partneriks. Ja ta on tõeliselt tore inimene, seda paljud ei tea.

Kõlab, nagu saaksite hästi läbi. Kas olete nüüd parimad sõbrad?
Teate mis? Parimate sõprade ja parimate töökaaslaste vahel on vahe. Ma arvan, et meie sõprus- ja töösuhe on hästi tasakaalus ja me ei kavatse seda tasakaalu rikkuda. Ma imetlen ja austan teda.