Reedel säras Maarja-Liis Ilus (28) nädala tegijana Solarise laval muusikali «Evita» nimiosatäitjana. Kuid kas teadsite, et...

 
* Maarja on sama vana kui Tallinna Linnahall! Erinevalt Maarjast aga on Moskva olümpia-aastal regatilinna püstitatud Lenini-nimelise Kultuuri- ja Spordipalee ehk linnahalli «parim enne» möödas... 
* Maarja on sündinud jõululaupäeval, nagu ka Vene supertäht Dima Bilan. Maarja 24.12.1980 Tallinnas, Dima 24.12.1981 Ust-Džeguta Karatšai-Tšerkessi oblastis Põhja-Kaukaasias.
* Maarjal on seljataga juba veerandsada (!) aastat lauljakarjääri. Telefilmis «Õnneseen» (1985) oli nelja-aastase laululapse duetipartneriks Jaanus Nõgisto. Pisike Maarja pelgas teda võtetel kaua kui «kurja võõrast onu».
* Tänane superstaarisaate kohtunik tegi ise sama «kadalipu» läbi rekordiliselt vara. Telekonkursi «Kaks takti ette» lõppvoorudesse laulis ta end kõigi aegade noorimana 11- ning 13aastaselt. Finaali ta seal ei pääsenud (1992/93 võitis Hedvig Hanson; 1994/95 Tiiu Tulp). Küll aga võitis vahepeal «Laulukarusselli» 11-13aastaste vanuserühmas lauluga «Operator».
* Evita (hilisem presidendiproua María Eva Duarte de Perón ) kolis Argentina kolkakülast Buenos Airesesse läbi murdma 15aastaselt. Sama vanalt sai alguse Maarja rahvusvaheline tähelend, kui ta duetis Ivo Linnaga tõi Oslost Eurovisiooni lauluvõistluselt Eestile kõva viienda koha.
* Maarja, nagu ka meie teine rahvusvaheline tüdruk Piret Järvis lõpetasid Tallinna 21. Keskkooli nelja-viielistena. Pireti ainus kolm tunnistusel oli keemias, Maarjal kirjanduses.
* Seitsmeteistkümnese Maarjaga sõlmis plaadilepingu Rootsi Universal. Pärast kaht albumit asus söakas tüdruk välja võitlema paremat lepingut (plaadimüügitulust suuremat protsenti). Saavutas võidu, kulutades advokaadi peale kümneid tuhandeid kroone. Sestap õppiski ta Tartu Ülikooli Õigusinstituudis juristiks. Nüüd suudab ta oma autori- ja esitajaõiguste eest ise seista.
* Pikalt Stockholmis omapäi töötades-elades harjus tüdruk jalutama sealsetes parkides. Eestisse naasnuna ostis ta Kadriorgu kahetoalise korteri. Motiveerimaks end siingi jalutama, võttis ta Bianca - Hollywoodi multifilmidest armsaks saanud vana inglise lambakoera. 
* Kassidele on Webberi muusikalis «Cats» Grizabella rolli laulnud Maarja allergiline.
* Maarja lapsepõlvekodu uksel seisavad mälestustahvlid: siin elasid-töötasid teatrimees Paul Pinna ja kirjanik August Alle. Kaks ei pruugi jääda kolmandata...
* Maarja ja Eda-Ines Etti elavad teineteisest vaid paari maja kaugusel. Suhtlema hakkasid nad aga ühise sõbranna Mariann (Tarmo tütar) Pihlapi kaudu. 
* Napp kuu enne katastroofi laulsid Maarja, Hannah ja Hanna-Liina Võsa parvlaeval Estonia. Ka tol õhtul oli tormiilm. ETV laululastel olid odavad piletid alumistes kajutites, kus eriti tugevalt kõigutas. Kaptenisillal käidi kohtumas ka Avo Pihti meeskonnaga. "Mida need lapsed ikka muud oskasid küsida, kui et ega see laev ümber ei lähe," meenutab lapsi saatnud Eve Viilup. "Kui see oleks meiega juhtunud... Kardan, et mina poleks osanud küll midagi muud teha, kui sinnasamma maha istuda ja jutustada lastele muinasjuttu..." 
* Saade laululaste Rootsis-käigust pidanuks eetris olema saatuslikul 28. septembril... Päeval, kui tüdrukud ootasid pikki tunde teadet, et laevapoes töötanud Hanna-Liina vend Timmo ujus Estonialt välja.