Võlausaldajad on tuntud suurärimehe Igor Savenkovi (51) vastu esitanud ligi 200 miljoni kroonise hiigelnõude.

Nõude katteks on 20 miljoni eest kinnisvara ja osalusi, aga ka kaks sõiduautot - vana Mercedes-Benz 380SL
kupee (1981) ja GAZ 211 (1960).
Läinud nädalal toimus viinatöösturi ja meediamagnaadi Savenkovi võlausaldajate esimene koosolek, kus pankrotihalduriks määrati Toomas Tross. Savenkovi raskused said alguse tema eraisikuna antud käendustest oma ettevõttele.
«Kui ettevõtetega midagi juhtub, siis minnakse käendajate vastu,» ütles Tross.
Kui viinatööstus, Vodka Vera tootja Onistar sattus probleemidesse, pankrotistus ega toonud enam midagi sisse, kuivasid kokku ka Igori rahakraanid. Suurimateks nõudjateks ongi pankrotipesas Läti Rietumu Banka 50 miljoni krooniga, mis küsib tagasi Onistari ja Rakvere Piiritustehasesse investeeritud raha, ning Dali Company Inc 59 miljoni krooniga, mis küsib tagasi Onistari ning Kiirlaenude ja Kinnisvara ASile läinud raha.
«Juhtub. Loodan jõuda kompromissile,» sõnas Savenkov, kellele kuulus ka kirjastus Moles, mis andis välja näiteks venekeelset ajalehte Molodjož Estonii, ja turvafirma Alfastar.
Ka Tross tunnistas kompromissivõimalust ja seda, et võlausaldajad võivad leppida nõuete osalise rahuldamisega - kuid peab leidma ikkagi lisaraha. Enamik Savenkovi kinnisvara on kaetud hüpoteekidega SEBi ja Swedpanki kasuks, lisaks tuleb vara jagamisel arvestada abikaasa Irinaga!