Ameerika Vogue on mässitud homofoobia skandaali pärast intervjuud Cara Delevingne'iga ja ajakirja lähenemist õrnale teemale, vahendab Daily Mail.

Siiras intervjuus tunnistas 22-aastane modell oma suhet lauljatar St Vincentiga, kelle kodanikunimi on Annie Clarke. Samuti arutas Delevingne oma biseksuaalsusega leppimise võitlust, millega võivad samastuda paljud noorukid.

Loo autor Rob Haskell väänas aga modelli sõnu ja väitis, et tema perekond peab naise biseksuaalsust vaid "faasiks". Haskell kirjutas ajakirjas "Tema vanemad peavad tüdrukuid vaid faasiks Cara elus ning neil võib õigus olla." Mees lisas: "Kui ma soovitan Caral mehi usaldada ja võib-olla üle vaadata oma põikpäine idee, et naised on püsivalt rahutud ja seega ainult nemad aksepteerivad teda, siis tema naeratus nõustub minuga."

Artikli ilmumisest saati on üle 12 500 inimese ülemaailmselt allkirjastanud petitsiooni nimega Care2, mis nõuab ajakirjalt vabandust biseksuaalseid naisi haavavate stereotüüpide avaldamise eest. Allkirjadega on toetust üles näidanud inimesed Suurbritanniast, Hollandist, Ukrainast ja Aserbaidžanist, kes kõik nõuavad ajakirja peatometajalt Anna Wintourilt ametlikku vabandust.

Care2 autori Julie Rodriguezi sõnul on Haskellist vale võrdsustada samasoolisi suhteid lapsepõlve traumaga või iseloomustada seda kui lihtsalt faasi.

Vogue'i esindajad on keeldunud juhtunud kommenteerimast.