1. Mäletad skandaali Evelin versus transrasvad ja Kalev? Kes sellest võitis? Kõik suured ja väikesed maiasmokad. Kalev Chocolate Factory ei kasuta enam oma toodetes transrasvu vaid hüdrogeenimata taimseid rasvu.

Evelin Ilves on öelnud: "On tunnustamist väärt, et Kalev kui Eesti toiduainetetööstuse kroonijuveel, on teinud olulise pöörde tervislikuma toodangu suunas, alustades kõigis oma toodetes uute hüdrogeenimata taimsete rasvade kasutamist."

2. Kõigile, kes on Evelin Ilvese käekäiku jälginud, on kursis sellega, et ta on hea perenaine, kes küpsetab ise leiba ja teeb oivalisi roogi. Vaevalt leidub ka palju presidendiprouasid, kes oleks oma kokaraamatu välja andnud. Kuid just Evelin on seda teinud. Armastus käib kõhu kaudu!

3. 5. augustil startis Tartu Ülikooli juures sotsiaalministeeriumi projekt "Arstid tagasi tervishoidu". Täna me teame, et päeval veedab Evelin aega haiglas, õhtul erialakirjandust lugemas, sest just sellised on arstiks õppiva Evelin Ilvese argipäevad. Selle kõige kõrvalt peab Evelin leidma leida aega ka riigi esileedi kohustuste täitmiseks. Presidendi kantselei kinnitas mõni aeg tagasi, et Evelin on sellega arvestanud ja saab hakkama.

4. Kas te mäletate veel prisket presidenti? See on minevik. Kuuldavasti on Evelin just selle taga, et president Toomas Hendrik Ilves on viimase paari aasta jooksul kenasti alla võtnud ja annab oma hea vormiga Eesti meestele eeskuju. 

5. Evelini imagoloogiline muutus on olnud muljetavaldav. Kurvikast punapeast on saanud eeskujulik daam, kelle soengutes pole midagi juhuslikku. Evelin on tõestanud, et naine saab ajaga vaid ilusamaks muutuda ja on sellega kõigile Eesti naistele eeskujuks.

6. Evelin tunneb muret meie koolisööklate taseme pärast. Ta on korduvalt külastanud erinevaid koolisööklaid, rääkinud lastele tervisliku toitumise tähtsusest ja vestelnud kooli kokkadega.

Meie esileedi on öelnud, et otsib vastust küsimusele, kuidas väikeses maakoolis saab teha kohalikust toorainest tervislikku koolilõunat, aga suurtes tihtipeale mitte. Mure laste tervise pärast, kus suur osa on just toitumisel, on igati kiiduväärt.

7. Evelin toetab kohalikke moedisainereid ja tutvustab Eesti moodi. Kuigi presidendiproua on suurte rõivaarvete pärast saanud meedialt riielda, väärib Evelini missioon tunnustamist. Pealegi on Evelin näidanud viimastel välisvisiitidel näidanud üles suurt taaskasutust.