«Kirjuta siis nii, et oleks küll kiiksuga, aga ikka – eeskujulik,» ütleb Kerli Kõiv (22), meie kõige kõrgemale lennanud popptäht, Kadrioru kesköös lõppenud kohtumise punktiks.

Sinu juunikuu töö- ja linnade graafik?
Oota, millal ma tulin siia... Tegelikult olen olnud terve juuni paigal Eestis.
Aga enne seda oli hullult tihe. Näitaksin sulle, kui mul oleks arvuti kaasas. Vaata, ma ise olen hästi perfektsionist, kontrollin iga detaili. Nüüd siin Eestis Õllesummeri kontserdiks ka, olen ise pannud kokku kogu show - kingadest ei-tea-milleni välja.
 
Ema õmbleb Elvas sulle lavakostüüme...
Ema õmbleb Elvas. Aga ma ise olen teinud proove ja peatunud Tallinnas. Elan siin ühe sõbra pool. Just mõtlesin, et tihti me unustame tänada... Los Angeleses mõtlesin, et kui ma Tallinna tulen, tahaksin elada vanalinnas saunaga korteris. Otsisin internetist. Aga nüüd ma elangi. Lihtsalt sellepärast, et keegi, kellel on vaba magamistuba, laseb mul seal elada. Ükspäev seal saunas mõtlesin kõigi asjade peale, mis jälle valesti on... Kurat, mis ma virisen: tahtsin vanalinnas saunaga korterit ja nüüd ma elangi saunaga korteris. Tuleb olla rohkem tänulik. Kõige hea eest, mis su elus on.
#end#
Mis juhtus Michael Jacksoniga?
Mind ajab juba närvi kõik see jutt tema ümber, mis nüüd on. Kui ta veel elus oli, siis kõik täiega kottisid teda. Nüüd suri ära, ja kõik järjest ohivad ja kaeblevad: aah, Michael Jackson, ma olen terve päeva nutnud...
Tema surm on maailmale väga sümboolse tähendusega. Energeetiliselt...
Mis sai popikuningale sinu meelest saatuslikuks? Või läks kõik temagagi nii nagu peab?
Mina usun, et kõik asjad lähevad nii, nagu need peavad minema. Michael Jackson oli terve ajastu ikoon. See aeg sai läbi, sellega ka tema liikumine ja missioon.
Inimkeha on ju ainult nii väike osa meie eksistentsist. Tema tuli, sündis siia maailma, et olla Michael Jackson. Et olla geenius ja ikoon väga kindlal ajal, väga kindla ülesande ja missiooniga.
 
Täitis selle ära ja läks...?
Nagu kõik inimesed - kui nad on oma õppetunni ära õppinud ja missiooni täitnud, siis neid võetakse ära.
 
Kuningas on surnud, elagu kuningas...?
Ma ei usu, et keegi tema asemele saab. Ma arvan, et Michael Jackson esindaski kõige eredamalt seda suurte pop-iidolite ajajärku, mis nüüd läbi saab. Ja ma arvan, et ehk jõuavad inimesed nüüd kõrgemale - hinge tasandile.
 
Või kinnistub nüüd matriarhaat - ainuvalitsejaks troonile jääb dollarikuninganna?
Aa, Madonna või? Tema on tegelikult täitsa super. Tema loominguga olen tuttavamaks saanud just viimasel ajal. Mind on hakanud huvitama, mida on teinud suured popikoonid õigesti.
Mu lemmikvideo on Madonnalt «Bedtime Story». Sest selle lavastas Mark Romanek, kõige hullem geenius. Iga kaader on nagu eraldi maal. Tahaksin väga selle mehega ka ise kunagi koostööd teha.
 
Mida arvavad sinuvanused ameeriklased Madonnast?
Ma ei suhtle endavanuste inimestega. Mul pole omavanuseid sõpru. Aga Madonna on legend ju. Eks arvamusi ole igasuguseid. Aga et  ta jätkuvalt suudab inimesi šokeerida, et ellu jääda... Iga uue albumi ja kontseptsiooniga. Madonna kallal iriseda oleks rumal - tee järele ja paremini, ning siis kobise!
 
Majandusajakirja Forbes arvutuste järgi oli Madonna aasta suurima sissetulekuga artist - 110 miljoni dollarit ehk üle 1,23 miljardi Eesti krooni. Kui suur on praegu sinu aasta sissetulek?
Täpselt nii palju, et saab mugavalt ära elada. Mingeid ekstravagantsusi ma endale veel lubada ei saa.
 
Mõtled sa sellele, et hakkad kunagi ka suurt raha tegema? Sinu ideaalne elustandard: kus maja ja suvekodu, mis marki auto...?
Ma ei taha midagi niisama omada. Tahan saavutada seda, et kui ma teen kontserte ja videoid, siis kõik, mis artistliku eneseväljenduse poole pealt raha nõuab - et ma seda maksta jõuaks.
Kui ma saan normaalselt süüa ja normaalselt elada, siis ongi juba kõik päris hästi. Aga muidugi ma tahaks oma stuudiot, ise produtseerida oma muusikat...
 
Praegu Los Angeleses elad sa...?
Praegune elukoht on mul juba natuke parem. Juba aasta aega elan omaette majas. Rendime seda kahe sõbraga kolme peale. Ma ei tea, mis teil Tallinnas on selline linnaosa - räämas, aga populaarne. No nagu East Village New Yorgis... Kalamaja? Los Angeleses ma elan ka niisuguses kohas - Silver Lake. Suht selline hipide linnaosa või geto. Kogu aeg helikopterid lendavad valgusvihkudega üle maja... Aga ega ma õhtuti üksi välja kõndima seal eriti ei lähe.
 
Üürite kolmekesi raha või seltsi pärast?
Muidugi raha pärast. Issand, kes see siis tahab teiste inimestega koos elada! Aga meil on päris suur maja, igaühel oma tuba. Eestis see karja peale üürimine nii levinud pole, aga Ameerikas elavad kõik nii.
Need teised kaks on ka muusikaga seotud?
Jah, üks on bassimängija, teine on moekunstnik.
 
Kuidas kodutöid jaotate?
Meie moekunstnik on hästi närvihaige. Kui pesemata nõud kraanikaussi vedelema jäävad, siis... Eriti neil päevil, kui tal on PMS (premenstruaalne sündroom), siis - hoia alt! Nii kui ma hommikul silmad lahti teen, siis juba nad kaklevad omavahel. Sest üks, Amy, on selline: mul savi, vahet pole. Aga teine on hambad ristis pedant, Neitsi tähtkujust segane... Aga sellega tuleb ära harjuda ja õppida toime tulema. Siiani oleme hakkama saanud. See üürileping saab mul oktoobris läbi, siis ma ei taha enam elada kellegagi koos. Olen ise ka suur individualist. Mulle meeldib vaikus. Mul ei ole oma toas telekaid ega raadioid, aga kui kõrval põntsub mõlemal kogu aeg mingi oma musa või kumbki ümiseb omi viisijuppe köögis, siis...
 
Kusagilt lugesin, et viimati jõulu ajal ostsite nurgapeat poest ühe dollari eest veini ja...
Ei, selle nimi on Two Buck Chuck. Seda joovad seal kõik. See on üks pood, Trader Joe's, mis teeb hullult head veini, kahedollarilist. Muidugi oleks tahtnud eesti moodi jõulu, aga...
 
Nii et Eestis elavad noored lauljad jõukamalt kui sina...
Sa mõtled, nagu Maarja ja Ines või? Ma ei tea, kui rikkalt nemad elavad, aga neil on vist omad kodud juba ostetud? No siis äkki elavad paremini. Aga eks need summad ole Ameerikas ju teised, mis tuleb maksta korteri ja söögi eest. Ja eks nad ole minust vanemad ka, kauem teeninud. Mina pole veel õieti alustanudki, astun alles oma esimesi samme... 
 
Parimad paigad Ameerikas, kus eestlastel tingimata ära käia soovitad?
Ma ise ei ole seal veel väga palju ringi reisinud. Viimane elamus oli kõrbes, kuulus joshua tree - need puud, mis kasvavad ainult kahes kohas maailmas. Läksime telkidega ja olime seal terve öö. See oli väga maagiline.
 
Kellega?
Oma parima sõbraga.
 
Ameerika keeli boyfriend või?
Ei-ei, boyfriend ei matka mul üldse. Tema on selline ilus poiss. (Naerab.) Kõrbe läksin oma parima sõbraga. Pluss tema 11 sõpra, kellest kuus olid geipoisid.
 
Los Angeles versus New York, kumba peaks üks eestlane enne nägema?
Ennekõike New Yorki. Linnade linna, tõelist city't, mida meil ei ole. Los Angeles on muidugi ka ilus, seal on rohkem loodust, aga seal pead sa autoga sõitma. Ja teadma, kuhu minna, sest see seal on kõik hästi laiali laotatud. New Yorgis aga potsatad Manhattanile kohale, kõnnid ringi ja juba on kõik väga hea. Muuseum siin, teater seal, pärast lähed vaatad ööelu... Los Angeles võib väga kõle olla, kui sa ei tea, mida sa seal täpselt teed.
 
Milliseid Eesti plaate oled Ameerikas oma sõpradele mänginud?
Viimati lasin oma boyfrendile tänavusi Eesti eurolugusid. Talle meeldis Chalice. Aga tavaliselt kui on rohkem rahvast koos, siis ma lasen selliseid «hästi piinlikke». Tõeliselt halba muusikat, mille esitajad ise on ka tunnistanud, et tegelikult neile muusika ei meeldigi.
 
Miks sa siis lased neile meie jubedusi?
Sellepärast, et see on nii äge ja eksootiline! Kui ma oma kodulinnast Elvast näitan seal pilte, siis ka - kõige hullemad barakid üles....
 
Keda noortest Eesti lauljatest sa päriselt hindad?
Iiris Vesikut. Tema muusika ja tema persoon huvitavad mind. Väga paljud persoonid pole seda. Mulle tundub, et tema on selline - teistmoodi. Iirises on midagi erilist. Usun, et tal on väga suur tulevik.
 
Milliseid paiku oma Ameerika sõpradele Eestist näitaksid?
Pangodit. Meil on seal suvekodu. Ameerikas olles tunnen ma ise enim puudust suitsusaunast.
 
Eesti laulupeol oled sa laulnud?
Mind ei võetud koolis koori laulma. Kui ma laulutunnis suu lahti tegin, siis õpetaja ütles alati, et kes see seal röögib nii rõveda kõva häälega. Okei, siis ma ei laulnudki, liigutasin ainult suud teistega kaasa.
 
Nüüd aga juhtus nii, et 12. juulil esined lauluväljakul Õllesummeri egiidi all...
Võeti mu mänedžmendiga ühendust ja telliti esinema. Ja siin ma olen. See ei käi läbi minu, mina lihtsalt lähen-teen.
 
Sinu suhe õllesse? Mis margid?
Kunagi 17aastaselt. Kui see ilge enesetõestuse ja eneseotsimise aeg üle sai, siis lõppes ka suhe õllesse ära. (Naerab.) Meie jõime muidugi Hard Rocki, sest me olime metal-headid ja siis meil pidi kõik olema õige ka. Praegu pole mul alkoholiga väga suhet...
 
Drugs, sex and rock'n'roll...?
Mulle tegelikult rock'n'rollist täiesti piisab.
 
On see võimalik...?
Kui tahad eesmärgini välja jõuda, siis see peab olema võimalik. Nagu sportlased - kui sa treenid olümpiaks, siis sa ei käi joomas-laaberdamas. Laulja samamoodi. No võib-
olla me võtame stuudios klaasi veini või...
 
Või...?
Väikse herbi. Ei no ma kunagi olin natuke kanepi sõber ka. Ma ei saa sellest rääkida, mu vanaema saab selle peale jälle kreepsu. Aga meil Californias on see legaalne. Me suitsetame seal kõik kanepit. Nüüd ma ei suitseta enam, sest mulle hakkas see nagu liiga mõjuma või nii... Aga mingil hetkel küll, see tegi mind hästi loominguliseks. Pilves peaga olen ma kirjutanud väga palju muusikat... Aga mitte kunagi esitanud.
Põhimõtteliselt sain ühel hetkel aru, et see ei tee mind enam loominguliseks. Nüüd elan väga tervislikult. Nagu ma ütlesin: kui sa treenid olümpiaks, siis sa ei saa endale lubada, et ärkad hommikul peavaluga. Sest iga päev on oluline.
 
Amy Winehouse...?
Kurb. Mõistan, et kuulsuse pingele on raske vastu pidada.
Tead, mis mina arvan: paljud artistid on hakanud narkootikume kasutama ja palju on alkohoolikuid ka... Vaata, paljud neist on ülitundlikud, ja maailmas toimub nii palju sellist, millest sa parema meelega teada ega tunda ei taha. Minul oli ka elus see periood, kui lihtsalt oli ümber väga palju seda, mis oli valus. Siis ma panin ukse kinni, suitsetasin jointi ja kirjutasin muusikat terved päevad. 
 
Ja see kolmas, mis tänapäeva popmaailmas eriti esil - seks.
Tead, mis see on või? Kõik, millega on kompleks, see on eriti esil. Nii nagu need, kes tulevad väga ülbama, on tegelikult sisemiselt väga ebakindlad. Kurat, kõik söövad-seksivad ja situvad. Ja ma ei hakka ju seda eksponeerima, et ma söön ja situn, miks ma peaks siis...
 
Fizz-superstaariks said sa 14selt. See kohustas eriti süütuse koormast kähku lahti saama?
(Turtsatab.) Kindlasti mitte! Minu jaoks on seks ja armastus käinud alati käsikäes. Ja ma teadsin, et ma hoian ennast sellele õigele-õigele inimesele. Hoidsingi. See oli minu esimene armastus Elvas, me olime neli aastat koos.
 
Oled öelnud, et sul on probleeme ämmadega või täpsemalt, et sulle on sattunud ikka emmepojad...?
Ah, seda ma kirjutasin oma blogis. Aga kui kirjutad, siis ju paned midagi natuke juurde, et oleks natuke huvitavam, onju. Tegelikult on olnud kõik tore. Kõik mu suhted ja nende emad ka. No need «ämmajutud» on ju kuulsad. Aga minu «ämmad» on ka kõik olnud igaüks isemoodi toredad inimesed.
 
Pahelisus ja veidrused müüvad. Kes on tänapäeval veel veenvalt hea ja seejuures ka müüv artist?
Näiteks Kelly Clarkson. Ja mina ehk ikka ka, müün rohkem siiruse ja headusega. Või ei? Ma ei ole ju mingi... Väikse kiiksuga küll, aga... Ma arvan, et mu missioon on olnud ikkagi see, et inimesi inspireerida ja panna neid iseendasse uskuma. Aga sellest olen ma aru saanud küll, et väheke tasub vinti ikka üle keerata.