Ajakirjanik väidab, et poptäht püüdis viimased 20 aastat läbi alandavate seksi- ja narkoskandaalide ise oma sädelevat karjääri saboteerida. “Kuid mu karjäär püsib ikka pinnal nagu kummipart vannis ja mingis mõttes on see mulle väga vastumeelne,” on staar ise tunnistanud.

Muuhulgas on mees öelnud, et teadis alati, et kuulsus ei tee teda iialgi õnnelikuks, kuid ta ei suutnud teda juba noorukina kaasa haaranud meelelahutuskarussellilt enam maha saada. Aastal 2014. tunnistas ta, et kuulsus pärast Wham! bändist soolokarjäärile pühendumist viis teda hullumise ääreni ning et kuulsustega suhtlemine ajab teda igavusest suisa nutma.

Kuigi kreeka päritolu George Michael (pärisnimega Georgios Kyriacos Panayiotou) oli autori sõnul ääretult andekas, äärmiselt intelligentne ning sarmikas, siis muutusid tema elu viimased aastad väidetavalt arusaamatult kaootiliseks ka tema kõige lähedasemate inimeste jaoks.

Nagu muusik ise ütles, kannatas ta kahe pahe, leina ja enese väärkohtlemise all.

Oma karjääri teatud hetkedel suitsetas ta päevas oma 25 marihuaanasigaretti, samuti kannatas deptessiooni all, pärast oma moedisainerist kallima Anselmo Feleppa aidsisurma aastal 1993 (keda popstaar ise üle kolme aasta hooldas) ning samuti ema leinamise pärast aastal 1997. Popstaar oli sõltuvuses tervest nimekirjast ainetest alates unerohtudest ning lõpetades kräkk-kokaiiniga, mille suitsetamisega ta 2008. aastal ühes avalikus käimlas ka vahele jäi.

Juba 19-aastaselt, vahetult pärast oma tähelennu algust “Club Tropicanaga” bändikaaslasele oma homoseksuaalsust pihtinud ent vastuseks umbusku saanud Michaelit seostati 1990ndate alguses mitmete suurilmadaamidega, lõpetades koguni printsess Dianaga, kes muusiku enda sõnul temast sisse oli võetud. Kuid enne 1998. aastat püsis tema seksuaalsus kuni siiani lõpuni lahti seletamata “ebasündsa teoga” ühes avalikus käimas saladusena, tulles lõpuks välja CNNile antud intervjuus.

Seksiseikused polnud, tuleb välja, ühelgi kujul ega vormis muusikule võõrad: juhuseks võõrastega käis selle kõigega kaasas ning algas mehe sõnul juba teismeeas. Kord olevat ta tunnistanud oma sõbrale Piers Morganile, et oli 7 aasta jooksul vahekorras 500 eri inimesega. Nii lagunes ka tema 13 aastat kestnud suhe kunstidiilerist Kenny Gossiga, kellest staar väidetavalt surmani üle ei saanudki.

Aasta 2011 tähistas Michaeli elus pöördepunkti: olles jäänud vahele auto narkojoobes juhtimisega ning läinud trellide taha, otsustas mees hakata elama tervislikumat elu. Ka “aitas” otsusele kaasa tõsine kopsupõletik, mis mehe enam kui kuuks ajaks haigevoodisse naelutas ning vaat et muusikult elu röövis. Paraku aga naasid vanad kombed juba paar aastat hiljem ning mees langes taas narkootikumide püünisesse. Olles 2014. aastal uue plaadi välja andnud, tõmbus ta taas avalikkuse eest eemale ning jäi sinna praktiliselt lõpuni välja.