Kanada lembelaulik Michael Buble räägib, miks ta ei taha, et teda lembelaulikuks nimetatakse.

 

 

Kas olete kunagi unistanud, et teile kirjutatakse armastuslaul? Argentiina modell ja näitlejatar Luisana Lopilato võib sellise lauluga uhkeldada – Michael Buble kirjutas oma hiti Haven’t Met You Yet just talle mõeldes – ja lähiajal astuvad nad altari ette. «Ta on ilus tüdruk, kes ajab mind hulluks,» õhkab Buble.

Teismelisena magas Buble, piibel padja all, ja palvetas, et temast saaks kuulus laulja. 25 miljonit müüdud albumit hiljem räägib 35aastane südametemurdja oma petlikust imagost, kohtumistest surmaga ja sellest, mis ta elus õnnelikuks teeb.

{poolik}

Kui sa kuulsaks said, peeti sind koduperenaiste lemmikuks. Sa ei olnud sellise määratlusega rahul.

Peale esimest albumit hakati mind nimetama «emmelaulikuks». Ma mõistan, miks nad arvasid, et see on kõige kergem ja parem viis albumeid müüa, aga nad müüsid imagot, millel polnud minuga mingit pistmist. Ma ei olnud selline, aga ma ei püüagi olla midagi muud kui see, kes ma olen. Ma meeldin endale ja mu sõbrad leiavad, et ma olen cool.

Kas sind ei häiri, kui sind kritiseeritakse selle eest, et sa laulad teiste inimeste laule?

Ainult siis, kui mu nime kasutatakse mingi jama analoogina. Kui seda tehakse ebaõiglaselt, siis ma helistan sellele inimesele ja me vestleme. Mitte, et ma oleksin agressiivne, aga ma lihtsalt tahan teada, miks nad peavad mu nime kasutama. Inimesed küsivad, kas ma tahaksin olla midagi muud kui mees, kes laulab covereid, ja ma vastan: «Te mõtlete, kas ma tahaksin eemalduda selle tüübi imagost, kes müüb staadionitäite kaupa pileteid ja miljoneid albumeid?» Mul on au kanda edasi oma iidolite pärandit. Mul on fantastiline vastutus hoida nende muusikat elus ja tutvustada seda uutele inimestele üle terve maailma. Kuid ma armastan muusika kirjutamist sama palju kui selle interpreteerimist.

Kas kuulad muusikat, kui su süda on purunenud?

Jah, just seda ma teen. Ma kuulan kurba laulu ja mul hakkab tavaliselt parem. Või siis rõõmsat laulu, kui tahan endal tuju tõsta.

Sul oli ekskallimast näitlejatar Emily Bluntist väga valus lahkuminek. Kas sul oli raske, kui seda meedias välja mängiti?

Ma õppisin palju. Nüüdsest peale kuulub mu eraelu mulle. Ma ei ütle, et olen inimestega, kes selle kohta küsivad, ebaviisakas. Ma lihtsalt ei räägi oma armuelust.

Kuidas naised sulle lähenevad?

Nad ei lähene mulle ja ma ei pea end seksikaks. Kui minus on midagi seksikat, siis võibolla see, et ma olen nohik, ja ma ei võta end tõsiselt. Kas see pole mitte seksikas? Ma laulan ilusaid laule ja ütlen, mida mõtlen.

Kas sul on naljakaid fännikogemusi?

Ükskord astus mulle ligi üks 17 või 18aastane tüdruk ja küsis: «Ma siin mõtlesin, kas su peenis annab tunde?» Ma vaatasin teda ja ütlesin: «Kuidas palun?» Olin sõnatu. Mäletan, et ütlesin oma esindajale: «See tüdruk küsis just, kas mu peenis annab tunde.» Tüdruk sai väga vihaseks ja ütles: «Mitte peenis vaid pianist!» Näete, kuidas ego võib vahele segada ja panna sind kuulma asju, mida sa kuulda tahad. Ja ükskord püüdis üks mees mind tappa. Mul oli Virginias kontsert. Tal oli traat käes, ta ütles, et ma olen mustadelt muusikat varastanud ja ta tahtis mul pead otsast lõigata. FBI tuli talle järele, aga ta lõi politseiauto akna katki, et mulle kallale karata. Ta tahtis mind tappa.

Millist nõu su vanemad sulle on andnud?

Nad andsid mulle eeskuju, kuidas inimesi kohelda. Ma ei kannata, kui keegi kedagi alandab. Kui olen ruumis mõne inimesega, kes seda kellegagi teha üritab, siis ma lähen vahele. Isegi kui see pole minu asi, teen ma selle oma asjaks.

Kas see on sind raskesse olukorda pannud?

Igatahes. Olen korduvalt olnud olukordades, kus ma pean inimese kõrvale kutsuma ja talle ütlema: «Mina olen boss ja ma ei räägi inimestega nii. Mind ei huvita, kui hea sa oled ja kui mitu kraadi sul on, kui sa seda üks kord veel teed, oled sa siit läinud.» Mul on väga kirglik perekond. Me armastame üksteist, aga me karjume ja sõimame, kui me tülis oleme. Mul on kaks õde. Nüüd oleme väga lähedased, aga lapsena püüdsime üksteist ära tappa. Ühel neist on lapsed, nii et nüüd ma olen onu Michael.

Kas tahad kunagi isaks saada?

Jah, ühel päeval kindlasti.

Kas Kanadas on kergem elada?

Sõltub sellest, kellega sa suhtled. Vancouveris on inimesi, kes on samasugused nagu inimesed Los Angeleses. Nad tahavad käia parimates restoranides ja ööklubides. Mind see ei huvita. Andke mulle makarone juustuga, hea video ja klaas veini, ja ma võin sõpradega kodus olla.

Sa mängid hokit. Kas oled vigastada saanud?

Jah. Olen osalenud mitmetes kaklustes. Olen oma näoga paljude inimeste rusikaid löönud. Mu nina on mitu korda puruks löödud. Laulda on parem. Sind ei lööda, kui sa laulad. Olen ennast mikrofoniga löönud, aga see ei ole nii hull.