Sel nädalal saavad seletuse põnevussarja «Süvahavva» saladused. Niisama müstiliselt, kui on kulgenud lugu ekraanil, on käinud asjad ka kaamera taga. Rasmus Merivoo, Ivo Uukkivi ja Indrek Hargla räägivad, mis juhtus.

«Süvahavva» stsenaariumi, väljamõeldud võitluse Arbujate ja Vaigutajate, headuse ja kurjuse vahel, kirjutas tuntud ajalooliste Melchiori lugude autor Indrek Hargla (42). Kirjaniku sõnul on tegu puhtalt meelelahutusliku looga, mis saanud ainest ajast aega ringi rändavatest lugudest. Seda, et väljamõeldised sarja tegijaid võtetel kummitama hakkasid, kirjanik ei usu.
«Ei saa uskuda seda, mida olemas ei ole,» ütleb Indrek.
Režissöör Rasmus Merivoo aga kahetseb südamest, et ta logiraamatut ei pidanud, sest veidrused, mis kaamera taga aset leidsid, annaks uurimisainest illuminaatidele. Rasmus meenutab, et ühel võtteperioodi õhtul õlut juues avastas ta korgi alt küsimuse: «Kes on Arbuja?»
«Mulle tundus, et Indrek imelikke asju ei usu,» lausub Rasmus, «aga natuke ebausklik ta ikka on – kui ta oma kõrvarõnga ära võttis, hakkas tema autoga midagi juhtuma.»