20aastane laulja veedab enamuse oma ajast kaheldes oma karjäärivalikutes. Mendes kardab, et rahva huvi tema vastu võib kaduda ööga, ometi pole tal põhjust muretsemiseks. Ta on välja andnud 3 väga populaarset albumit ja järgmiseks aastaks on broneeritud juba 95 lava, vahendab ajakiri RollingStone.

Mendese eesmärk on saavutada omale püsiv lauljakarjäär nagu Sheeranil või Taylor Swiftil. Selleks on ta seadnud omale kolm reeglit: käi iga päev trennis, kaks hääletundi päevas ja kunagi ära keeldu fännidega pildistamisest.

Mendes tunnistab, et kuigi head geenid on talle palju edumaad andnud, ei taga see siiski kindlat edukust. Naiselikud maneerid ja erakordselt hea välimus on õhutanud palju jutte tema seksuaalsest orientatsioonist. Kuigi laulja kinnitab, et jutud on valed, tunnistab ta siiski, et on selliste kommentaarid peale vihastanud. Mendes: "Ma mõtlesin, et teil kuraditel veab, et ma tegelikult gei pole ja lihtsalt seda tunnistada ei julge. See on miski, mis inimesi tapab, just nii hell see teema ongi. Kas sulle meeldib see laul? Kas sulle meeldin mina? Keda huvitab, kas ma olen gei ?"

Enda edukuse pärast muretsemisest peab Mendes veel õppima üle olema. Ta tunnistab, et närvide puhkamiseks kasutab ta kanepit. Kuigi ta selle eest veel avalikult seista ei julge, tõdeb ta, et tema närvikavale on taim hea.