Siiri Sisaski (46) elu on tihedalt seotud lastega. Tänu tema üle 15 aasta tegutsenud MTÜ-le Saagu Valgus on nii mõnedki väikesed jalakesed saanud talveks soojadesse saabastesse... Siiri tunneks rõõmu, kui ka tema kodus tatsaks ringi paar pisikesi jalgu, sest tema arvates oleks mõnus olla vanaema.

Millist elu sa elad?
Olen üsna õnnelik inimene. Jah, ma näen palju vatti – tassin puid ja lükkan lund, kuid olen selle koorma enda õlule võtnud ning see meeldib mulle. Kui ütlen sulle, et olen väga õnnelik, siis liialdan. Siht peab olema, kuhu liikuda ja jõuda. Mulle väga meeldib looduse keskel olla. See on mu põhiolemus. Needsamad linnud, kes mind hommikuti äratavad – nad juba teavad, mis toaski ma magan. Kui ärkamisega pisut hiljemaks jään, tulevad ja koputavad aknale, ajavad üles. Nad on minu sõbrad.

Milline on su argipäev?
Jube palju asjaajamisi on läbi arvuti. Ühingu asju ajan, igasugused kokkulepped ja sõitmised, proovid kontsertideks. Minu puhkeseisund ongi selline, et ma kogu aeg midagi toimetan. Kodus on ju ka pidevalt midagi teha.

Õhtuti võtad teleri ees aja maha?
Mul polegi telekat! Sellel läks midagi katki ja mul pole olnud vajadust parandamisega tegeleda. Muide, tänapäeval pole maal elamine äralõigatud elu. Mul on Internet, et eluga kursis olla.
Suur suhtleja pole ma kunagi olnud. Kui ma muusikaga alustasin, oli mu ümber pidevalt palju inimesi ja ma suhtlesin aktiivselt, tundsin, et pean selles kõiges osalema. Täna aga – kohvitamine kohvikutes? No ma ei jaksa tõesti. Mul on sõbranna Alma, kellega ma mõtteid vahetan, ja sellest piisab.

Aga naiselikud ettevõtmised, nagu juuksuriskäik, kosmeetiku külastus?
Neid asju olen juba aastaid ise teinud. Võtan käärid ja lõikan juukseid, kui vaja. Salongitaja ma pole. See eeldab, et pean kuhugi minema, kellegagi lobisema. Niisugune suhtlemine ei paku mulle enam mitte midagi.

Loe Siiri Sisaski maaelu rõõmudest ja muredest pikemalt selle nädala Kroonikast!

Veel värskes Kroonikas:

*Triin Tulev on hoidnud oma sõpru tagasi, et nad tema kallal vägivallatsenud Rasmus Vesiloole peksa ei annaks
*Koit Toome ja Maarja-Liis Ilus tögavad teineteist mõnuga
*Anne Veski, Getter Jaani, Koit Toome, Grete Paia ja ansambel Laine tegid mürtsu Moskvas
*Meelis Pai leidis uue kallima
*Märt Israel lahutas abielu
*Kätlin Marani kaupluse aknad peksti puruks