Lauljatar SIIRI SISASK (36), kes hetkel Res Publica ridades Riigikokku kuulub, elab juba aasta lahus sakslasest abikaasast UWE LANGEst (33).

Siiri küsib kõigepealt, kust sellised andmed pärit, kuid möönab pärast hetkelist mõttepausi: «Jah, Uwe elab juba mõnda aega Saksamaal, mis ma siin ikka keerutan.» Kuigi abikaasad suhtlevad edasi ja Uwe äramineku põhjused olnud puhtalt tööalased, usub Siiri, et tõenäoliselt võib tema ja Uwe abielu lõppenuks lugeda: «Ülearu soojad meie suhted ei ole.»

Siiri kinnitab, et lahkumineku põhjuseks ei olnud nendevahelised suhted: «Uwe lihtsalt ei leidnud siin tööd ega sulandunud siinsesse keskkonda.» Enne Eestisse-kolimist oli Uwe Saksamaal tunnustatud muusik, keda karjääri algul peeti imelapseks. Loomulikult polnud tal Eestis lihtne peamiselt koduperemehe rolliga leppida.

Enne Uwe Saksamaale tagasi kolimist oli kõneks ka Siiri kaasaminek, aga just Toompeale läinud naine ei raatsinud loobuda siin pooleli olevatest asjadest.

Saksamaale asudes hakkas Uwe tõsisemalt tegelema oma teise suure armastuse, veiniasjandusega. «Ta elab Lõuna-Saksamaal ja käib Prantsusmaal veiniistanduses tööl,» räägib Siiri. Uwe proovis ka Siirile veinide maailma tutvustada, aga see üritus kukkus läbi: «Ma ei joo veini, mul hakkab sellest pea valutama. Üldse, ma olen peaaegu karsklane, vahel natuke konjakit võtan.»

Abikaasaga ongi Siiri kohtunud peamiselt Saksamaal. Lauljatar on seal koos Kristjan Randaluga viimase aasta jooksul teinud kolm tuuri, viimati jaanuaris kümme kontserti. Seda on rohkem, kui ta samal ajal Eestis on esinenud. «Pakkusin sama kava ka Eesti Kontserdis välja, aga seal öeldi, et siinset publikut see ei huvita,» selgitab Siiri.

Uwe ja Siiri abiellusid kolm aastat tagasi septembris pärast pooleaastast tutvust. Nende Amoriks oli pianist Kalle Randalu Saksamaal elav poeg Kristjan Randalu, samuti pianist, kellega koostöös Siiri tol ajal plaati tegi. Kristjani trios mängis tšellot ja kontrabassi Uwe. Nii nad tuttavaks saidki.

Kuna tol ajal tundus, et Siiril on Eestis rohkem vaja olla, kui Uwel Saksamaal, jäi paar elama Eestisse. Kuu aega pärast abiellumist müüs noorpaar maha Siiri väikese Nõmme maja ja ostis suure laguneva talukompleksi 70 kilomeetri kaugusel Tallinnast.

Kahe aastaga jõudsid Uwe ja Siiri korda teha kaks tuba ja köögi ning katuse ära vahetada. Nüüd peab habras Siiri suure maja korrashoidmise ja edasi remontimisega üksi hakkama saama, aga ta ei muretse: «Ma teen kõike ise, saan kõigega hakkama. Muidugi on vahel raske, talvepuude lõhkumisest olid randmed valusad.»

«Ma olengi selline üksik hunt,» on Siiri arusaamisele jõudnud. «Ma ei karda üksindust, mulle meeldib siin maal erakuna elada.» Siiri arvates on aasta üksielamist talle hästi mõjunud: «Ma olen muutunud avatumaks. Ka töö Toompeal on mulle palju andnud. Usun, et olen seal oma koha leidnud, ennast õigustanud.»