Kristlasest muusik, Sõnajalgade äriperekonna üks värvikaid daame, Siiri Sõnajalg (52) riskib kõigevägevama püha viha alla sattumisega, sest kritiseerib teravalt jumala asemikku maa peal, Rooma paavsti Franciscust (77) ennast. Kui paavst hiljuti teatas, et homoseksuaalidel on andeid ja omadusi, millest kristlastel oleks mõndagi õppida, oli proua Sõnajalg pehmelt öeldes sõnatu, nördinud ja löödud. Siiri võrdleb geisid pigem... röövlitega!

«Geikultuurist ei ole midagi õppida!» põrutab Siiri. «See sõnavõtt oli minu jaoks šokeeriv üllatus. Mul on raske oma mõtet paavsti väljaütlemistega ühitada. See on väga kurb. Mis me teeme siis, kui röövlid tungivad meie majja ja veavad meie väärtused minema? Kas me ütleme, et meil on röövlitelt midagi õppida? Paavsti sõnavõtt on väga-väga pettumustvalmistav.»

Siiri Sõnajalg on sügavalt pettunud selleski, et Eestis kooseluseadus vastu võeti: «Piiblis on öeldud, et Jumal on loonud mehe ja naise. See on midagi rohkemat kui traditsioon, see on jätkumise küsimus. Kahju, kui rahvale ei anta võimalust sellisel teemal nagu kooseluseadus kaasa rääkida – varsti on valimiskastid tühjad. Ma leian, et see on meie rahva ellujäämise ja moraali küsimus. Peame kaitsma seda, millel elu püsib. Mis juhtub, kui see väike inimelu jääb külvamata? Tõeline kirglik, suur ja vägev armastus saab olla ainult naise ja mehe vahel!»

Kuna kooseluseadus jõustub alles 2016. aasta jaanuaris, leiab Siiri, et poolteist aastat on pikk aeg päästmaks, mida päästa annab! «Mul on plaan liikuda koos nendega, kes on julged ja targad selles küsimuses. Mul on eesõigus olla ema, kogeda perekonna väärtust. Nii nagu ma võitleks oma perekonna ja laste eest, nii kavatsen ma võidelda Eesti rahva eest. Mina olen olemas!»

Siiri Sõnajalg lisab, et tema meelest on Varro Vooglaiu tegevus olnud väga imetlusväärne ja kui vaja, võib ta Vooglaiuga võitluses kooseluseaduse vastu kampa lüüa.

«Mina nimetaksin homoseksuaalsust hälbeks, kui meie kehaga midagi juhtub ja me jääme haigeks. Iga inimene oma terve tunnetusega peab ise otsustama, milliseid valikuid ta elus teeb. Kedagi vangi panna või sunnitööle saata seepärast, et ta on gei, ei ole mõtet. Karistus näitab ennast aja jooksul välja.»

Igal juhul on nüüd kõik pahupidi nagu Kört-Pärtli särk pühapäeva hommikul... Keskajal põletati uuendusmeelsed ketserina tuleriidal. Mis saaks siis Siiri nägemuses Rooma paavstist?