Pildil torutab pruunis kampsunis Meikar ühemõtteliselt huuli kaaslase põse suunas, ent Rõivas ainult naeratab kaamerasse ega suudle vastu.

„Issand jumal,” kostis Meikar pildist kuuldes Delfile. Ta lisas, et ta ei ole kõnealust pilti näinud ega oska sellepärast rääkida, missuguses situatsioonis on pilt tehtud.

Pärast pildi nägemist ütles Meikar, et see on tehtud 2002. aasta sügisel. “Minu mäletamist mööda arutasime teemal “palavalt armastatud poliitik” ning pilt on ajendatud küsimusest, kuidas sellist sündmust valimisplakatil visualiseerida,” teatas Meikar Delfile.

Partsi ja Berlusconi embuse asetab ajaloolisse konteksti teisipäevane SL Õhtuleht, kes lisas kõnealusele fotomeenutuse aastast 1979, millel suudlevad teineteist otse suule Erich Honecker ja Leonid Brežnev.

Vene poliitikutel keelati viimati just avalik suudlemine ära, sest ajakirjandus irvitas selle üle, pealegi olevat sellele liiga palju aega kulunud.

26-aastane Meikar ületas mälestusväärsel viisil uudiskünnise viimati siis, kui kandideeris europarlamenti ning lubas tema poolt hääletanutele reisi Kariibi mere saartele ja Brüsselisse — kui tema ise sinna pääseb. Meikar europarlamenti ei pääsenud.

Meikar on tähelepanu köitnud ka ideega muuta valimaskäimine kohustuslikuks ning lasta valimiskastide juurde noored alates 16. eluaastast.