Viimase kahe aasta jooksul on superprodutsent ja talendikütt Simon Cowelli universumis juhtunud nii mõndagi elumuutvat. Kõigepealt sai ta poja Ericu isaks. Ning seejärel suri tema 89aastane ema. Cowell ei ole enam sama Jackie Collinsi romaani lehekülgedelt välja karanud tegelane, kes ta oli.

„Ma poleks kunagi arvanud, et saan isaks," tunnistab Simon Cowell (56). „Ja ma olin endale pähe võtnud, et ükski inimene, keda ma armastan, ei saa surra. Ma lihtsalt sundisin ennast seda uskuma, sest ma teadsin, et ei ela seda üle."
Nüüd elab Simoni juures ema varjupaigast võetud terjer Freddie, kes moodustab koerapere Simoni kahe väikesema terjeri Squiddly ja Diddly'ga. Tänu neile on Cowell end sidunud heategevusorganisatasiooniga Cruelty Free International, mis võitleb koerte eest, keda kasutatakse loomkatsetes.
Tema telesaatel „The X-Factor" ei ole viimasel aastal läinud nii hästi kui ta tahaks – saade on konkurentidele kaotanud miljoneid vaatajaid – kuid Cowell ei muretse. „Meil on endiselt miljoneid vaatajaid, meist räägitakse iga päev, reklaamiandjad armastavad meid," ütleb ta. „Saade tekitab minus ikka veel elevust. Ma tunnen endiselt järgmise suure talendi leidmise maagiat. Kui ma seda sidet ei tunneks, siis ma ei hakkaks endale piinlikkust valmistama, see sureks sadat surma. Kuid elevus on endiselt alles."

Suured lahkumised
Kriisi äärele on jõudnud ka tema superbänd One Direction. „Meil on olnud viis fantastilist aastat ja poisid on totaalselt väsinud," sõnab ta. „Nad vajavad puhkust, kuid nendega saab kõik korda ja kui nad tahavad tagasi tulla, siis nad ka tulevad tagasi. Ja kui ei tule, on nendega ikkagi kõik korras. Mul on nendega korralik suhe, see ei ole ainult äri. Nende lepingud minuga lõppesid juba kaks aastat tagasi. Nad said teistelt plaadikompaniidelt palju paremaid pakkumisi, kuid nad jäid minuga, sest meil on suhe."
Cowell teadis Zayn Maliki lahkumissoovist enne kui see bändikaaslasteni jõudis. „Ta oli õnnetu," räägib ta. „Ma muretsesin rohkem poiste pärast. Zaynil olid rasked ajad, kuid lahkumine oli tema otsus, teda ei löödud minema. Ja siis ta tahtis sellest kõigest eemalduda. Minu asi oli hoolitseda poiste eest, sest neid isegi ei hoiatatud."
Telesaated, One Directioni, Robson Greeni ja Jerome Flynni ning Leona Lewise muusika on toonud Cowelli pangaarvele üle 500 miljoni dollari, kuid ta ei arva, et kõik, mida ta puudutab, muutub kullaks. 30ndates eluaastates põletas ta end korralikult läbi ning 40ndates eluaastates ehitas ta end uuesti üles teleprodutsendina. Tema elukaaslaste hulka on kuulunud terve rida brünette kaunitare, kuid nüüd on see minevik. „Minust oleks võinud saada koletis," ütleb ta. „Mäletan, et kui olin 20ndates eluaastates, vaatasin ööklubides naeruväärsetes ülikondades 60aastaseid mehi ja mõtlesin, et minust ei saa loodetavasti kunagi sellist inimest. Kui minust oleks saanud Hugh Hefneri tüüp, oleks see lihtsalt kurb."
Sellegipoolest ei pea ta kaunite naiste ja kiirete autode ajastut tühiseks. „Ma soovin, et võiksin seda öelda, kuid see oli fantastiline aeg!" kiidab ta. „Kahju küll, kuid mul on alati hästi läinud. Mul on olnud fantastilisi naisi. Ma armastasin seda aega. See tegi mind väga õnnelikuks. Kuid ma armastan ka seda, mis mul praegu on. Iial ei või teada, mis juhtuda võib."

Milline isa Simon oma pojale on ja kui taltunud marune mees tänaseks on, seda loe värskest Kroonikast!