Reaalselt sai 80ndate lõpus ja 90ndate alguses New Yorgis kurikuulsat pööraselt kostümeeritud Club Kids ehk Klubilaste reiviliikumist vedanud Alig vanglast välja juba aastal 2014 ning mees on vahepeal suutnud luua endale väga suure jälgijaskonna nii Facebookis kui ka YouTube'is, kuhu mees endale kanali tegi. Viimased kaks aastat pidi kustumatu sarmiga ning kultusstaatusesse tõusnud Alig siiski aga kinni pidama katseaja nõuetest ehk hoidma eemale narkootikumidest, kinni pidama liikumispiirangutest ning andma oma tegevusest võimudele aru.

Vabanemise tähistamiseks korraldatud avalik pidu aga tõmbas sotsiaalmeedias üles tohutu pahameelelaine, mis päädis boikotikutsungite ning koguni tapmisähvardustega. "Miks te tähistate mõrvari vabanemist?" ahastasid paljud.

"Alguses oli mul plaanis pidu väikesele sõprade ringile, kuid meedia tegi sellest mingil põhjusel suure numbri, mis polnud minu idee (mida teist paljud ilmselt ei usu)," kirjutas Alig Facebookis eile enne pidu.

"Plaanis oli õhtusöök ja siis klubiõhtu mõne sõbraga, aga üha enam inimesi tahtis tulla. Niisiis rentisime kohta ja tegime peo ametlikuks, mille keegi siis meediasse lekitas. Ma poleks uskunud, et sellest niisugune jama tuleb," rääkis Alig The New York Postile. Ta lisas, et kuna tema katseaja lõppemine ja pidu juba nii suure kella külge läks, siis otsustas ta, et pidu kindlasti ära ei jää ning võttis nõuks tuludest poole narkosõltlaste aitamisele pühendunud heategevusasutusele annetada. "Vanasti oleks inimeste kurjad sõnad mulle mõjunud, kuna ma ei teadnud, kes olen. Nüüd torkavad need ka vahepeal, aga vähem," lisas Alig, kuid märkis, et mõistab osaliselt inimeste pahameelt. "Ilmselt paistis neile, et suhtume asjasse kergelt ning unustame, et panin toime kuritöö," nentis ta.

"Üritan lihtsalt oma elu elada ja teenida elatist nii, nagu ma seda oskan," ütles Alig.

Michael Aligi kurikuulsast elust valmis 2003. aastal film "Reivikoletis" ("Party Monster"), kus teda kehastas filmi "Üksinda kodus" staar Macaulay Culkin, kelle jaoks oli pärast lapsepõlve esimese ja viimase täiskasvanu filmirolliga.

Vaata teleintervjuud, mis Michael Aligile ja Club Kidsidele üleriigilise kuulsuse tõi: