Agnes Joala kirjutab Facebookis, et otsis internetist Juske raamatust üksikuid lausejuppe. Ta leidis palju kohti, kus on copy-paste pikemad lõigud või kogu artikkel võetud. "Ikka nii, et keegi on ajalehes mingist aastatetagusest sündmusest pikema loo kirjutanud ja Juske on puutumatult raamatusse tõstnud. Sissejuhatuses on üldsõnaliselt, et ta on kasutanud artikleid sellistest ajalehtedest ja internetis leiduvaid allikaid," märgib ta. Joala toob välja 17 sellist kohta.

Muu hulgas viitab Joala näiteks mullu Delfis ilmunud artiklile "1981 - ajakirjas ilmus sõna "sinimustvalge". Sellele järgnenud okupatsioonivõimu kättemaksus osales ka Jaak Jõerüüt" (autor Vahur Koorits), 2014. aastal Ekspressis avaldatud loole "Sotsid tõid Eesti poliitikasse vägivalla" (autor Pekka Erelt) ja Vikipeediale (näiteks sealne artikkel August Sabbest).

Joala postitust jagab oma seinal ka näiteks ajaloolane Margus Kiis, kes lisab juurde: "Saan aru, et populaarne inimene jne, aga ma ei saa nahhaalset varastamist tolereerida ja jagan Agnes Joala avastuse."

Joala postituse all selgitab Juske ise: "Enne süüdistamist võiks teada, et teatmeteostele ei pea viitama. Samuti võiks lugeda raamatu sissejuhatust. Seal peamised viited kirjas. Lisaks on mitme viite puhul kasutatud minu artikleid. Kuigi viide puudub."

Oma Facebooki seinal märkis Juske ka, et tema raamatud ei ole teaduslikud uurimused, pigem pajatused ajaloost. "Olen seda ka pidevalt rõhutanud. Nii ei ole ma alati lugusid viidetega koormanud. Samal ajal olen sissejuhatuses alati loetlenud peamised allikad, kirjeldanud raamatu koostamise põhimõtteid. Mulle on aga tehtud etteheiteid, et osade konkreetsete lugude juures puuduvad viited allikatele. Kindlasti ei ole mu eesmärk olnud kellegi loomingut omastada. Vabandan ja tunnistan, et olen saanud hea õppetunni. Edaspidi lisan viited iga loo juurde, et kõik allikad saaksid väärikalt tähistatud. Tänan südamest oma lugejaid, kõiki ajaloosõpru ja soovin, et ajalugu teile ikka avastamisrõõmu pakuks."