“Aastalõpu Swing: Sofia Rubina ja Raivo Tafenau bänd” viib tagasi viiekümnendatesse kui džäss oli tolleaegne popmuusika. Ööklubides mängisid suured Big Band´id ja swingorkestrid, tantsiti charlestoni ja fokstrotti ning šampanja voolas ojadena.

Rubina meenutas, et armus swingmuusikasse juba siis kui oli 10-aastane. “Kuulan džässi ja swingi iga päev juba 23 aastat. See on nagu elurütm.”

Ta lubab, et TAFF Clubis saab publik sel õhtul osa mõnusast muusikast, kuhu kuuluvad swingirütmid ja tuntud džässistandardid. “See kontsert on pühendatud 50ndatele. Ajale kui inimesed käisid kuulamas džässbände ja tantsisid selle saatel hommikuni,” rääkis Rubina. “”Shiny Stockings”, “Softly As A Morning Sunrise”, “Night And Day,” tõi ta mõningaid näiteid kontserdi kavast.

Rubinal ilmus hiljuti ka uus album “Where It Begins”. “Mul oli unistus seda albumit salvestada juba 10 aastat,” rääkis lauljatar. “Mulle väga meeldib soul muusika ja ma tahtsin teha midagi, mis oleks muusikaliselt tänapäevane aga samas väga soulful. Tundub, et see on ka uuel albumil õnnestunud.”

Uuel albumil kasutatakse väga erinevaid instrumente. “Päris orel, perkussioon, süntesaatorid, torud ja muidugi suurepärane livebänd, mis koosneb eesti muusikutest,” kirjeldas Rubina “Ma loodan, et nendest meloodiatest on tunda ka “vanakooli” hõngu.”