70-aastasel muusikul avastati haigus kolm kuud tagasi ning hirmutavat uudist jagas mees vaid oma abikaasaga. The Rolling Stones'i ihuarst Richard Dawood otsustas tookordses kontrollis vaadata üle ka Ronnie süda, kopsud ning veri. Testide tulemus oli šokeeriv, kuid mitte üllatav tunnistas Ronnie. "Kui täiesti aus olen, siis ma ei olnud üllatunud. Teadsin, et ei ole oma kopse alates 2002. aastast kontrollida lasknud," sõnas nädal enne oma üheaastaste tütarde sündi suitsetamise maha jätnud legend.

Ronnie suurim tugi sel ajal oli tema 39-aastane abikaasa Sally. "Me ei öelnud kellelegi, mis juhtunud oli. Me lihtsalt ei tahtnud teisi panna end tundma nii nagu meie ennast tundsime," ütles kuue lapse isa Ronnie.

Mehe õnneks ei olnud vähk levinud ning tema vasakut kopsu õgiv haigus opereeriti välja. Ronnie sõnas küll, et oli halvimaks valmistunud ning kui asjalood oleksid halvemaks osutunud, siis keemiaravist oleks ta keeldunud. "Ma ei oleks oma kehale seda teha tahtnud. Olin valmistunud ja mõtlesin, et kui pean hüvasti jätma, siis nii on."

Samuti tunnistas Ronnie, et peab kellelegi "seal üleval" väga meeldima: "Ma olen alati mõelnud, kuidas nii puhta nahaga pääsenud olen. Olin 50 aastat ahelsuitsetaja ja suuri tervisehädasid mul olnud ei ole."