Teadlased lõid ohtralt kakaod sisaldava maiuse ja usuvad, et šokolaadis leiduvad flavonoidid vähendavad haigetel vererõhku ning parandavad verevarustust, kirjutab Daily Express

Flavonoidide sisaldus kakaos on suur ja just sel ainel usutakse olevat positiivne mõju südamehaigustele.
Tavalist šokolaadi tootes need ained tavaliselt hävinevad ja kakao tervisele kasulikud omadused kaovad.

Tavalist šokolaadi tuleks süüa mõõdukalt, sest see sisaldab rohkelt suhkrut ning rasva. Tumedas šokolaadis on kakaosisaldus 70%, piimašokolaadis 30-40%. Valge šokolaadi valmistamisel on kasutatud aga vaid kakaovõid.

Teadlaste poolt loodud šokolaadis on organismile vajalikud ained säilitatud.
Et toode veelgi kasulikum oleks, on Belgias valmivale maiusele lisatud ka sojat.

Spetsaašokolaadi testimiseks otsitaksegi hetkel britte, keda vaevavad diabeet või südametõved ja naised, kes üleminekueas.