Posh ei pane telefoni käest ja ta võib olla rase. Geri räägib lakkamatult oma lapsest. Baby Spice loodab, et imepüksid aitavad varjata sünnitusjärgset ülekaalu. Ansambli Spice Girls taasühinemisturnee pole kaugeltki nii glamuurne, kui paistab.

Vahetult enne ansambli Spice Girls taasühinemise teatavakstegemist kinkis bändi vana mänedžer Simon Fuller kõigile tüdrukutele 5000 dollarit maksvad kaelakeed — kuldsed rõngad, mis pidid sümboliseerima bändi täiuslikku taasühinemist.

Pressikonverentsil olid need kaelakeed tüdrukutel kohusetundlikult kaelas. Kuhu nad seejärel kadusid, ei tea keegi, sest rohkem pole neid näha olnud. Sõprus ja harmoonia on väsitavate proovide käigus lootusetult kaotsi läinud. Girl power on mattunud raevukate tülide ja vaidluste alla.

Sada häda

Igaühel on omad hädad. Mel C näeb kurja vaeva, et taluda Geri Halliwelli lõputuid pajatusi tervislikust toitumisest, kõhulihastest ja kaalus alla võtmisest. Victoria kahtlustab, et ta on rase. Lisaks teevad talle põrgupiina kõrged kontsad, millel ta tantsima peab. Ta kardab, et näeb tüdrukutest kõige vanem välja — pidev dieedipidamine on rikkunud tema naha ja muutnud juuksed hõredaks.

Emma Bunton vihkab Roberto Cavalli kostüüme, mille valis tema jaoks välja Victoria, ning loodab, et imelised salendavad püksid peidavad ära tema sünnitusjärgsed liigsed kilod. Kõik viis on õnnetud, et nende taasühinemissingel Headlines oli täielik läbikukkumine. Seda on müüdud vaid 5000 eksemplari. Nii kehvasti pole ühelgi nende singlil läinud. Vanasti olid nad küll muusikaliselt nõrgad, kuid vähemalt populaarsed. Nüüd pole nad enam kumbagi.

Kahtlused turnee kohal

Simon Fuller ja tema 19 Management lootsid, et Headlines tõuseb edetabelis vähemalt esimese viie sekka. Lõppude-lõpuks on Spice Girls müünud üle 55 miljoni albumi ja neil on olnud kümme edetabeli esikoha hitti.

Turnee toob siiski raha sisse, sest kõik kontserdid on välja müüdud ning Londonis peavad nad andma lisakontserte. Turnee Kaug-Ida osa on aga edasi lükatud ja keegi ei tea, millal see toimub. Paljud arvavad, et Spice Girls paneb veebruaris pärast kontserte Chicagos turneele vaikselt punkti.
Iga tüdruk võtab turneele kaasa terve armee inimesi (perekonnad, lapsed, juuksurid, dietoloogid, massöörid), see omakorda paneb põntsu loodetavale kasumile. Igaühele makstakse 14–20 miljonit dollarit, kuid nad loodavad sellele lisa oma Greatest Hits albumi müügist. Seda on juba müüdud üle 1,4 miljoni eksemplari.

Kehv vorm

Kõige rohkem muretseb bändi mänedžer aga tüdrukute omavaheliste suhete ja nende füüsilise vastupidavuse pärast. Ta pole üldse kindel, kas nad suudavad turnee lõpuni vastu pidada.

«Los Angeleses toimunud proovidest võib järeldada, et probleeme on palju,» räägib üks asjassepühendatu. «Laulu- ja tantsunumbritesse tuleb kogu aeg muudatusi teha, sest nad lihtsalt ei saa hakkama. Nende füüsis on nõrk — kui välja arvata Melanie Brown, kes on oma 32 eluaastast hoolimata fenomenaalne ega väsi kunagi.»

Melanie Brown tuli värskelt Ameerika saatest «Tantsud tähtedega» ja ta on tippvormis. «Victoria pärast ollakse mures, sest ta on nii kõhna ja tal ei paista olevat energiat. Tema pärast tehakse kogu aeg pause, et ta vett saaks juua,» räägib asjassepühendatu. «Nad on välja töötanud koreograafia, mis varjab nende kehva vormi. Nad lehvitavad kätega ja neil on mõned hämmastavalt head taustatantsijad, aga ise nad eriti ringi ei jookse. Energia tuleb teistelt inimestelt.»

Probleeme on ka laulmisega. «Melanie C on neist kõige edukam olnud ja tema hääl on pärast bändi laialiminekut kõvasti arenenud,» räägib teadja. «Aga ta on surmani tüdinud sellest, et ta peab kõike üha uuesti ja uuesti laulma ja teisi järele ootama. Ta laulab põhiliselt koos Mel B-ga.»
Emma pingutab kõvasti ja tal läheb päris hästi, kuid Victoria sopran ei taha hästi teiste häältega sobida. «Tal on üks soolo, mida saadavad võimsalt taustalauljatarid,» räägib informeeritud allikas.

Isiklikud konfliktid

Loomulikult on taas päevakorrale kerkinud ka isiklikud konfliktid. Sestsaadik, kui Geri 1998. aastal bändist lahkus, pole nad üksteist eriti näinud. Mõned neist, eriti Mel C, ei tahtnud taasühinemisest kuuldagi. Mel C süüdistab oma toitumishäiretes siiamaani Gerit. Ta nõustus taasühinemisega alles siis, kui Geri teatas, et see tehakse ära kas või ilma temata.
Mel C-le teeb meelehärmi ka see, et nad laulsid Victoria’s Secreti moeshow’l lindilt. Ta kardab, et see mõjub halvasti tema kui bändi ainsa tõsiseltvõetava laulja mainele.

Kannatav Mel C

Kõige suurem konflikt on lahvatanud 33aastase Mel C ja 35aastase Geri vahel. «Nad on väga, väga erinevad inimesed. Nende suhted on kõige keerulisemad,» räägib informeeritud allikas. «Mel C-d häirib kohutavalt see lõppematu beebide teema. Arusaadavalt ei istu see sugugi Gerile. Geri, kes on 19kuuse tütre Bluebelli üksikema, jahvatab lakkamatult, kui fantastiline on Bluebell ja kui hea ema ta on, ja see käib kõigile närvidele. Jääb mulje, nagu oleks ta esimene ema maailma ajaloos. Ja siis veel see naeruväärne new age’i värk... Mel C-l pole midagi laste vastu, ta lihtsalt leiab, et turnee pole nende jaoks õige koht. Ja Geri ei jää muidugi kunagi vait. Tal on iga asja kohta oma arvamus ja ta tahab seda jagada. See põhjustab vaidlusi. Nagu te isegi aru saate, ei taha Mel C loomingulise poole kohta mingeid arvamusi kuulda, lõppude-lõpuks on ta neist ainuke, kel on arvestatav karjäär.»

On ka palju taktitundetust. Näiteks teatas Geri Mel C-le, et ühel päeval võib temast saada hea ema, mispeale Victoria ütles Gerile, et ühel päeval võib ta endale leida toreda mehe.
Augustis poja emaks saanud 31aastane Emma Buntoni ajas Geri kord nii närvi, et too käratas: «Jää juba vait ja tegele oma lapsega. Ära topi oma nina minu asjadesse!»
Mõned turneemeeskonna liikmed kurdavad, et Geri on «pirtsakas, ülbe ja tujukas».

Ebakindel Victoria

Proove häirib ka 33aastase Victoria telefoni pidev helisemine. Enamasti räägib ta oma abikaasa David Beckhamiga, kuid kord teatas ta pärast pikka kõnet: «Andke andeks, ma pidin vastu võtma, see oli Donatella Versace.»

«Kõik olid püstivihased,» räägib asjassepühendatu. «Victoria on nii ebakindel. Ta muretseb oma naha pärast, mis on hukas, ja juuste pärast, mis langevad välja. Ta mõtleb juuksepikendustele, mis annaksid ta juustele veidi volüümi. Juuksed on tal pärast pidevat värvivahetamist tõesti kehvas seisus. Pealegi on tal tunne, et ta hakkab vanaks jääma. Kui ta suvel pressikonverentsi pilte nägi, sattus ta masendusse, sest ta nägi enda arvates neist kõige vanem välja.»
Victoria üllatas oma vanu bändikaaslasi kummalise toiduvalikuga. Peamiselt maasikatest, ubadest ja salatitest toituv Posh Spice hakkas ootamatult sööma pruuni riisi, läätsesid ja isegi vähesel määral tumedat leiba. Dietoloog nimelt soovitas tal turnee ajal end süsivesikutega turgutada.
«Kõik on tema pärast mures,» räägib informeeritud allikas. «Ta ei ole eriti heas vormis ja tal pole üldse energiat. Paljud kardavad, et ta ei pea turnee lõpuni vastu.»

Rahulolev Geri

Geri seevastu on endaga ülimalt rahul. «Gerile meeldib end paljaks võtta. Ta teeb kogu aeg trenni ja on oma kõhulihaste üle nii uhke,» räägib teadja. «Ta pakkus isegi välja, et nad võiks bikiinides lavale minna. Kõigil ajas see südame pahaks — keegi peale tema ei taha olla poolalasti. Emma on eriti mures. Ta vihkab oma kostüüme, sest mõned neist on nii paljastavad. Ta on hädas oma puusadega, mis on pärast sünnitust laienenud.»
Laval püüavad kõik viis näole vedada nii laia naeratuse kui vähegi võimalik. «See on nagu parimate sõpradega lõbutsemine,» kirjutab Geri oma blogis. Millal mõrad välja paistma hakkavad, näitab aeg.