Võrno kirjutab, et meediavoog surus tema silme ette lausa vägisi juubelipeol käinute pildigalerii. "Ja mis ma avastan! Sotssaarlane Hanso on oma naisele lapse ka rüppe sõlminud ja kolmekesi peole tulnud," sedastab Võrno.

"Arusaadav, et turvameeskond ei saada lapsega ema ukselt tagasi aga nüüd on siis see ots ka lahti tehtud. Pole oluline, kui tähtis on mingi sündmus, kontsert või kõne kõigi ülejäänute jaoks. Üksnes endaga arvestava inimese imik on talle olulisem kõigist ülejäänutest ning seda trendi näeb ja eriti kuuleb igaüks kes kultuuri tarbib," kuulutab Võrno oma postituses.

""Nii nummi" on see vast kõigest midagi arvava, vanatüdruku arvates, aga nüüd on start antud. Ma pelgan, et tuleval aastal küünlakuul kui Eesti tähistab Tartu rahu sajandat, jääb ka ERM kitsaks, sest paljud tähelepanujanused, kes saavad kantseleist kutse, tahavad millegi uue ja "nummiga" üllatada... Raudselt tuleb siis kätlema keegi maalt ja hobusega juba sõna otseses mõttes," jätkab Võrno ning ei piirdu vaid selle sõnavõtuga, vaid jätkab kommentaariumis.

Üks kodanik tuletas Võrnole meelde, et Hanso võttis beebi kaasa mõttega, et kui kunagi peaks Eesti Vabariik tähistama ka 200. aastapäeva ning pisipoeg nendelgi pidustustel osaleb, teeb ta ajalugu sellega, et külastab mõlemat vastuvõttu. "Just! Tuleb sajaaastane vana, muhu rahvariided seljas, tuhaurn kaenlas ja ütleb, et võtsin seekord isa kaasa. Miks mitte..." ironiseerib Võrno.

Niisamuti on kommentaariumis välja toodud tõik, et nii väikese lapse peabki ema kaasa võtma ning selles miskit halba polegi. "Usu, inimene kes istub riigipea kõne ajal riiklik teenetemärk rinnas ja tahab kuulata aastapäevakontserti küll naeratab viisakalt, aga on sisemas endast väljas, et sa ta kõrval titele tissi annad. Hanso peaks seda eriti hästi teadma, et on kultuure, kus võõra silma all imetamine on haram," teab Võrno täpselt öelda, mida kõrvalseisjad tundsid üritusel, millel mees ise ei osalenud.

Hannes Hanso jagas vabariigi aastapäeval vastuvõtusl olles fotot, mille allkirjas kirjutas: "Tervitused EV100 vastuvõtult Tartust! Hea pidu on! Johannes Mart on 12 päevasena arvatavasti peo noorim külaline. Presidendi kõne meeldis talle väga, magas täiesti häirimatult!"