Nad ei pruugi sugugi olla lapsevanemate silmis lastele ideaalseks rollieeskujuks, aga nii eelnimetatud kui paljud muud staarid on kasutanud oma kõrge profiiliga nime uue karjääri alustamiseks — lasteraamatute kirjutamiseks.

Üks sellistest on Will Smith, kelle “Just the Two of Us” ilmus täpselt isadepäevaks.

Ajakirja Publishers Weekly lasteraamatute veeru toimetaja Jennifer Browni sõnul võimaldab kuulus nimi lastevanematel teha valikut 6000 aastas ilmuva lasteraamatu vahel.

Lasteraamatute autorid on väga mitmepalgelised: terava keelega kohtunik Judy Sheindlinist dr. Laura Schlessingerini. Lasteraamatute autorid on ka Today saatejuht Katie Couric, kantrilaulja Rosanne Cash, näitlejad Kirk Douglas ja Dom DeLuise, lauljad Carly Simon ja Dolly Parton ning koguni Sarah Ferguson, Yorki hertsoginna.

Kirjastajad otsivad sageli ise staarid üles, kuna nende nimedel on mõjuvõimu ja läbimüüki, eriti kui staarid löövad reklaamikampaanias kaasa, ütles Allison Devlin, HarperCollinsi pressiesindaja.

Kantrimuusikalegendi Johnny Cashi tütar on kirjutanud raamatu “Penelope Jane: A Fairy’s Tale for her little girl, Carrie”.

Penelope Jane on prantsuse haldjas, kes on väike kui ripsmekarv ja kiire kui lennuk. Cash mõtles loo välja tütre jaoks, kui too oli viiene. Ta pani haldja elama tütre lauasahtlisse, et too talle seltsiks oleks.

Carrie soovitas Cashil tuua loo raamatuna välja ning see on nüüd müügil koos CD-ga, millel on Cashi lugu “How to Be Strong”.

Brown usub, et staaridest autorid imponeerivad rohkem lapsevanematele kui lastele, kuna lapsed ei tea tavaliselt, kes staarid on.

Aga kuulsuste kirjutatud lasteraamatud ei ole kriitika suhtes immuunsed, ka ei ole nende kommertsedu alati tagatud.

Curtise 1993. aastal ilmunud esimene lasteraamat “When I Was Little” on siiani müügis ja ta hilisem “Where Do Balloons Go?” on bestseller.

Ka Lithgowi “The Remarkable Farkle McBride” on pälvinud suurt tunnustust. Tema sai raamatuks inspiratsiooni laulust.

Lithgow ei ole ainus, kes on muutnud laulusõnad lasteraamatuks. Smith tegi sama isa ja poja suhetest rääkiva raamatuga “Just the Two of Us” ja ka Stingi laulust “Rock Steady” sai lasteraamat.

Yorki hertsoginnal nii hästi läinud ei ole. Ta “Budgie the Helicopter” seeria trükkimine lõpetati.