Kellele Monroe, kellele Deneuve, kellele Ada, kellele Eve? Ilu/maitse üle ei vaielda. Ehk aitab tõele lähemale teadmisteproov? Siin nad on - lahutamatus vastandite ühtsuses kaks Eesti diiva võrdkuju, Lundver ja Kivi!

 
Ada (67) tabas Kroonika õhtul lauatelefonilt mõnulemas tele-horrori ees. Eve (70) vastas mobiilile hommikul: «Oi, mul hakkab palav! Müts peas ja kasukas seljas, olin just uksest välja astumas. Ma ei hakka ju nüüd uuesti riidest lahti võtma. Helista mulle tööle!» Pool tundi hiljem oligi Eve juba Kadriorust kesklinna Kanal Kahte silganud.

1. KÜSIMUS - KODULUGU
Mis filmis mängis Urmas Ott?
Eve: Tõnis Kase filmis, eks ole? Pealkirja ma ei mäleta, Urmast küll. Oi, ta oli kena noormees!  Mõtlen, et miks... Tema välimusega  oleks võinud ometi ju jäädagi filmides mängima.
Ada: Mina vaatan praegu telekast - kui õudne! Mida kõike nad seal Taimaal söövad! Igasugu ussid ja krokodillid, mis taldrikul liigutavad. Jube värk!  Kui ma Kanadas käisin, viis Marian mind ka tai restorani. Kõik oli VÄGA maitsev. Aga ma ütlesin Marianile: «Püha jumal, ära sa ainult ütle, mida ma söön!»
Ah, et Urmas...  Oot-oot, kuskil-kuskil filmis ma teda isegi nägin. Mulle oli see jahmatus. Seda ma teadsin, et ta laulab. Telefoni mööda ikka mulle - oi, tal oli ilus hääl! Aga mis kuramuse film see võis olla? Ma mõtlen ja mõtlen... Ei-ei-ei! Ausõna, ma ei tea.
#end#
2.KÜSIMUS - KEHALINE KASVATUS
Mitu musta malendit on laual mängu alguses?
Eve:  Ma ei mängi malet. Ei tea. Kas Ada teadis või?
Ada: Ei! Ei! Ei! Malest ei tea mina midagi. Seda pead sa küsima Carmen Kassilt. (Naerab südamest.) Kui huupi, siis 20.
 
3. KÜSIMUS - LOODUSÕPETUS
Kas mägrad magavad talveund?
Eve: Ei maga mu meelest... Ei, mäger on ju koopas, muidugi magab. (Naerab.)
Ada: Mägrad? Karud magavad. No küll need mägrad magavad siis ka.
 
4. KÜSIMUS - AJALUGU
Milline kolmest Balti riigist sai kõige varem iseseisvaks?
Eve: Ehk Eesti ikka. Või Leedu. Iseloomult on leedukad meist kõige kangemad tegelikult. (Naerab.) Tean, olen Banionisega ühes filmis mänginud.
Ada: Eesti! No võib-olla sai siis Läti või Leedu või... Millegipärast ma arvan, et ikka Eesti.
 
5.KÜSIMUS - KIRJANDUS
Kes on vahva lasteraamatu «Krõll» autor?
Eve: Pole kuulnud ka. Meil ei ole «Krõlli». Seda pole ma poja lastele ette lugenud. Muidu on meil kõik need «Puhhid» ja «Pipid» loetud. Fredi omaaegsed lasteraamatud viisin ka kõik nende juurde maale. Uuemad on ka kõik olemas... «Krõll»?
Ada: Aga mina kasvasin ju Hiiumaal! Paljuke meil seal siis raamatuid oli! Oi, ma tunnen ennast nii lollina! Ma tean kogu aeg, et ma pole tark inimene. Aga praegu... «Krõll» - võtab silmad varre otsa. Issand, ma suren häbi kätte ära!
 
6. KÜSIMUS - MATEMAATIKA
Mitu sentimeetrit on viies meetris?
Eve: Matemaatika oli mul küll kolm. Aga see on - viissada.
Ada: Püha jumal, mitu...? Viiskümmend...? (Naerab.) Pean minema ja otsima magamistoast mõõdulindi.. (M.K: Ada, kujuta ette viit meetrit kangast....!) No see on siis, vai-vai-vai..., viissada!
 
7. KÜSIMUS -  MUUSIKAÕPETUS
Kes kirjutas muusika legendaarsetele filmidele «Mees ja naine» ning «Armastuse lugu»?
Eve: Kui ma Heino Kaljuste lastekooris käisin, ütles ta mulle, et ma võiks parem ainult suud liigutada. (Naerab.) Aga «Mees ja naine» on Lelouch. Ei, tema oli režissöör. Mängisid Jean-Louis Trintignant ja Anouk Aimée. Muusika on mul ka keele peal. Aga helilooja nimi... No ei tule.
Ada: Jaa-jaa-jaa. «Armastus on see, mis algab nii, et sellest arugi ei saa...» Oi-oi-oi-oi, Ulfsak isegi vist mängis seal. Vaat seda pead sa küsima Orumetsa käest. Musu surmkindlalt teab! (Lembit Ulfsak mängis «Armastuse lugu»  Noorsooteatri lavastuses. -  M.K.) 
 
8. KÜSIMUS - GEOGRAAFIA
Kus asub Aafrika rand - Haapsalus või Pärnus?
Eve: Haapsalus. See on ju konksuga küsimus! Rohkem ma seal viibinud pole kui korra Kris Taskal ja Maria Avdjushkol külas pärast üht meie Kanal2 reklaamiüritust Haapsalus.
Ada: Ma kardan, et Haapsalus. Olen seal päris palju päikest võtnud, ega ole selle peale küll tulnud, et olen - Aafrikas. (Naerab.) Oligi õige või? Jumalale tänu, üks õige vastus.
 
9. KÜSIMUS - EESTI KEEL
Kas sõna «raamat» on tulnud eesti keelde saksa või vene keelest?
Eve: Vene keeles on raamat «kniga». Saksa keelest.
Ada: Das Buch... See vist ikka pole, kui ma nüüd hakkan mõtlema loogiliselt. (Naerab.) Kusjuures minu loogika on nii ümmargune nagu null. Vene keelt ma räägin päris hästi. Teisiti poleks ma ju saanud kakskümmend aastat mööda Venemaa estraadilavasid logistada. Venelastel ei ole olemas sellist sõna nagu «kodu», on dom ja uulitsa, aga kodu ei ole. Ju see kahtlane «raamat» siis vene keelest tuleb.
 
10. KÜSIMUS - KAS TUNNED KOLLEEGE?
Millal sündis filmitäht Alain Delon?
Eve: Deloniga olen ma Moskvas kohtunud. Minust on ta igal juhul tsipa noorem. 80 ta veel ei ole. Pakun, et vahemikus  1934-1936.
Ada:  Voi-voi-voi, kuidas ta mulle meeldis! Mmh-mmh-mmh...  Ma arvan, et teda ei ole vist meie hulgas enam... Ah, et on ikka veel! No, kui vana ta kurivaim võib siis praegu olla... Eks päris vana mees juba. Noo, noo aastast: 1910, 1912, 1915.... (M.K.: Sel  juhul peaks Delon peatselt sajaseks saama... ) Eh-eh-ee, miks mitte!  Aga olgu siis: 1920.
(M.K: Sinust, Ada, vaid seitse numbrit vanem.) Ah soo! Ai, heldus!  Vennad Roccod ja see film, kus ta mängis venna ja õe armastust... Nimi ei tule meelde. Oi-oi, mihukesed silmad, missugune naeratus! Kuidas seda öeldaksegi, natuke rikutud või  selline... litsakas. No nii ilus, et lihtsalt mine või küüntega kallale!
 
BOONUSKÜSIMUS
Millal on Ada/Eve sünnipäev
Eve: Viimati pidas ta kaheksandal... Aga kaheksandal mail on minu sünnipäev. Ada oma on vist ikka üheksandal, veebruaris. Kas Ada minu oma teadis?
Ada: Evekene on meil sündinud 8. mail. Aga Alain Delonile palju tervisi! Issand, kui ponks poiss oli! Ja Gérard Philippe ja Marcello Mastroianni - üle mõstuse! Ma kohe ei saa selle peale mõelda, et vaat selliseid mehi nagu ei olegi enam! Nagu Urmas Ott - kõige ilusam, kallim, kenam kõige-kõigem. Noh, aga jääme siis moodsaks!
 
Tulemused
Eve: 6
Ada: 4
Järeldus: Nende teadmatuski on säravam kui teiste teadmised. Kuulad ja naudid. Eks see olegi õigete diivade kullaproov.
Vastused
1. Režissöör Tõnis Kase telemängufilmis «Kaks paari ja üksindus» (1985). 2. 16  3. Magavad küll. 4. Leedu (16. veebruaril 1918). 5. Ellen Niit. 6. 500. 7. Francis Lai. 8. Haapsalus. 9. Venekeelsest sõnast «gramota». 10. 8. novembril 1935. BOONUSKÜSIMUS: Eve 8. mai 1938, Ada 9. veebruar 1942