Kui «Videviku» sari Stephenie Meyerist multimiljonäri tegi, püüdis ta sellest veel mõned miljonid välja pigistada, kirjutades raamatu «Midnight Sun», mis räägib terve loo ära Edward Culleni perspektiivist.

Kirjutamine katkes 2008. aastal, kui see ootamatult internetti lekkis. Meyer reageeris, lekitades lisaks 12 lõpetamata peatükki ning lubas raamatu valmis kirjutada siis, kui kõik on selle unustanud. Nüüd aga tundub, et keskööpäike ei tõuse kunagi, ja süüdi on selles ei keegi muu kui E. L. James!
Mõni nädal tagasi kuulutas Meyer, et ta on kirjutanud uue raamatu, milles Bella on mees ja Edward naine. Ta tegi neile soovahetusoperatsioonid! «Videviku» fännid tõstsid kisa, sest seda nad ei oodanud, nad ootasid, et «Midnight Sun» ükskord valmis saaks. Seda aga Meyeri sõnul ei juhtu. Meyer nimelt väidab, et kohe peale «Soovahetus-Videviku» lõpetamist sööstis ta uuesti «Keskööpäikese» kallale, kuid järgmisel päeval kuulutas E. L. James, et kohe ilmub uus «50 halli varjundit», mis näitab sündmusi Christian Grey perspektiivist. «Ma pidin äärepealt laua ümber lükkama,» ütleb Meyer.
Loodame, et need kaks teinikirjanikku kunagi ühte ruumi ei satu. Sest asi ei pruugi piirduda ainult teineteisel silmade peast välja kratsimisega. Nad võivad vabalt ka oma jõud ühendada, et üllitada raamat «Videviku 50 halli varjundit», ja seda me juba üle ei ela.