„Olen koos oma abikaasa Karinaga hakanud kaugemaid eesmärke seadma ja mõtlema rohkem sellele, kuidas oma ja laste tulevik kindlustada,“ ütleb muusik Stig Rästa (38), kelle perre sünnib peagi teine laps.

1. Milline on sinu suhe emaga?

Suhe emaga on väga hea. Ta elab meile suhteliselt lähedal, mistõttu näeme päris tihti. Kuna mu ema on ka laulude kirjutaja, siis oleme saanud tööalaselt natuke koos asju teha. Kui mul on vaja klaveril mõni raskem partii selgeks õppida, siis on tema suutnud mulle selle selgeks teha.

2. Millised on su plaanid selleks suveks, teise lapse tuleku eel?

Plaanid on tihedad. Lisaks paljudele kontsertidele, mida on vaja suvel anda, peab kodu teise lapse tulekuks valmis seadma. Üldiselt pole nende suvekontsertidega väga keerulist midagi. Need on sellised koos perega kohal käidavad kohad ja kõike seda arvestades tahaks rohkem randa jõuda kui eelmisel aastal.

3. Kuidas on isaks olemine sind muutnud?

Isaks olemine on mind muutnud ettevaatlikumaks. Kindlasti ka sõna otseses mõttes tulevikku vaatajaks. Olen koos oma abikaasaga hakanud pikemaid eesmärke seadma ja mõtlema rohkem sellele, kuidas oma ja laste tulevik kindlustada. Otsuseid vast teisiti väga ei tee ega loobu ka millestki. Pigem on vaja natuke rohkem aega planeerida, et jõuaks töö- ja pereasjad kõik ära teha.

4. Milline oli sinu viimane meeldiv kokkupuude inimestega, kes sind märkavad?
Üldiselt mul pole väga palju kokkupuuteid inimestega, kes mind märkavad. Võibolla nad märkavad, aga keegi eriti tülitama ei tule. Meeldivad kokkupuuted on sellised, kus inimesed tulevad räägivad sinu loomingust või arutlevad selle üle. Näiteks meeldis neile mõni mu kontsert või on neid minu raamat kõnetanud. See on alati meeldiv kokkupuude.

5. Milline on olnud ebameeldiv?

Vahel võib seda juhtuda, kui inimene on võtnud natukene julgust – joonud mõne alkohoolse joogi. Viimati tuli üks härra Peetri Selveris juurde ja soovis kindlasti pilti teha.

Jaga
Kommentaarid