Maailmas modellinduse edetabelis 18ndal kohal olev Pedaru pihtis Treufeldtile, et esimesed aastad olid tal väga rasked.

"Olin 15aastane, kui modellitööga algust tegin. Esialgu oled sa ainult üksi. Sinu koduks on lennujaamad, sul pole sõpru, sa ei näe oma vanemaid," rääkis Pedaru.

"Alguses ma vihkasin seda tööd. Pidin kogu aeg ainult üksi olema. Tahtsin mitu korda loobuda, kuid Margit (MJ Modelsi omanik ja Karmeni avastaja Margit Jõgger - toim.) ärgitas mind jätkama. Pidin hommikul kell kuus tõusma, castingud algasid kell kaheksa. Seisin 12 tundi järjest püsti, mul oli 42 kraadi palavikku ja ma minestasin," jutustas Pedaru oma esimestest aastatest modellinduses.

Mis on Karmeni edu saladus? "Olen alati olnud üksinda. Minu lapsepõlv on mu tugevaks teinud," avaldas supermodell, kes oli varem sitke sporditüdruk. Pedaru on 6aastasest peale sporti teinud,  ta oli aastaid tagasi tugev nii jalgpallis kui ka käsipallis.

Karmen ütles, et kaks aastat tagasi hakkas tal hästi minema ja siis otsustas ta modellindusse jääda. "Kui raha hakkas tulema, sain endale osta oma korteri ja toetada oma vanaema, kes mind üles kasvatas."