Ehk on maainimesed märganud, et kiirust piirava liiklusmärgi «50» alla on vahel kritseldatud sõna «cent». «Huligaanide» töö muidugi, aga mida see tähendab? See tähistab USA mustanahalist superstaari, hip-hop-lauljat 50 CENT (26). Räpiime väisas äsja provintsilinna Helsingit ja Kroonika oli kohal.

Viimaste aegade kõmulisimaid ja edukaimaid räpitähti 50 Cent (kodanikunimega Curtis Jackson) astus üles täistuubitud Tavastia ööklubis, kuhu mahtusid mõned eestlasedki. Neist üritustekorraldaja Aivar Kuusk on püüdnud ise 50 Centi Eestisse tuua. Selgus, et maksujõulist publikut on hetkel vähevõitu — hip-hop on varateismeliste värk ja nišiäri.

Kuid… tulevik pole tume! «Asi areneb kulutulena,» hindab Kuusk. Tema sõnul on soome hip-hopkultuur aastaid Eestist ees ning kulutajaskonna keskmine vanus siinsest sihtrühmast 5–7 aastat kõrgem. Ning maksevõimegi selle võrra kõvem. Näiteks järgmine üritus R’n’B Café korraldusel Helsingis on kurikuulus Eminemi bänd D-12 — ja seda 12. septembril!

Glamuuritähed Tallinna poole teel

Aga 50 Centi Helsingi kontserdi korraldusega tegelev R’n’B Café alustab õige pea ürituste sarja varsti uksed valla löövas Tallinna superklubis Parlament. Suurejooneline avaüritus leiab aset 9. septembril — lõpuks ometi saab ka glamuurset R’n’B-elustiili Eestisse süüvitama hakata.

R’n’B Café Eesti-poolne vedaja on Sten-Erik Jantson, kelle kinnitusel hakkavadki maailmaklassi superstaarid edaspidi Parlamenti jõudma. Kuna 50 Centi Helsingisse toomine oli vägagi edukas, siis on R’n’B Café tiimil plaan juba kevadel Tallinnat mõne kõrgekaliibrilise artistiga üllatada.

«R’n’B Café abil saab Tallinnast vähemalt kord kuus üks populaarseimaid pidutsemispaiku Põhja-Euroopas,» on Jantson tuleviku suhtes optimistlik.

Maailmastaari eksklusiivsõnum Kroonikale

50 Centi kontsert oli «väga super» ja «pauer». Esinemisjärgsele peole superstaar ei läinud, vaid suundus otse hotelli. «No mida kuradit ma seal aftekal teeksin?» küsis kahekümne kauni soome ja vene päritolu neiuga limusiini roninud hip-hopikuulsus retooriliselt.

Afterparty oli aga üks suur orgia, kus 50 Centi mustanahalised meeskonnakaaslased igaüks vähemasti viit–kuut heledapäist õrnema soo esindajat hellitada said.

Hiljem õnnestus superstaari endaga paar sõna vahetada. Selgus, et tema isiklik jätkupidu kestis järgmise keskpäevani, mida oli ka mehe kurnatud näost näha. Kriminaalse minevikuga endine narkodiiler 50 Cent, keda on elus küll pussitatud ja tulistatud, andis teada, et tunneb end ameeriklasena maailmas turvaliselt, sest kõige tähtsam on meelerahu. Mees loovutas oma kallist ajast mõne minuti, et rääkida olulisemast — armuelust.

Mitte kvantitatiivselt, sest matemaatikas olevat tal koolis nõrk olnud. Polevat mõtet lugeda, mitu naist päeval ja mitu naist öösel, sest kõige tähtsam on kvaliteetne LOVE. Ainuke asi, mida ta arvutada oskab, on rahanumbrid. Ja teab, et need võiksid alati suuremad olla.