Vernita sündis 1935. aastal Mississippis. Ta sai tuttavaks Vernon Winfreyga, nende vahel süttis armuleek ja nii nägi 1954. aastal ilmavalgust Oprah. Kahjuks ei saanud Vernita oma tütart kasvatada, sest oli sunnitud kolima Milwaukeesse, et seal teenijannana töötada.

Oprah kasvas esimesed eluaastad oma emapoolse vanaemaga. Kui Oprah oli kuue-aastane, kolis ta Milwaukeesse, et teda saaks kasvatada Vernita. Nad olid aga omavahel täiesti võõrad.

Andeka naise sõnul käis tema suhe oma emaga üle kivide ja kändude, sest nad olid teineteisest kaua lahus olnud. “Küsisin küsimuse: mis või kes on ema? Mida peaks üks inimene oma ema vastu tundma?” meenutab Oprah.

Vernital oli ka poeg nimega Jeffrey, kes suri 1989. aastal AIDSi. Väidetavalt, ei saanud Oprah ja Jeffrey omavahel kuigi hästi läbi, vahendab TMZ.

Aastate jooksul paranes Oprah’ ja Vernita suhe. 1990. aastal kutsus teleajakirjanik oma ema isegi enda saatesse ja Oprah’ isiklik stilist kohendas märkimisväärselt Vernita välimust. Räägitakse ka seda, et kui ema ja tütre suhe paranes, pani Vernita oma toitumisnõustaja ameti maha ja kolis luksuskorterisse Milwaukees. Lisaks maksis Oprah oma emale igak kuu 5000 dollarit elamisraha.

Oprah Winfrey äärmiselt populaarne vestlussaade The Oprah Winfrey Show oli eetris aastatel 1986–2011.

Vaata videot, kuidas Vernita Lee välimust kohendab Oprah Winfrey isiklik stilist: