Eestlastele on Albee eelkõige tuntud kui näidendi "Kes kardab Virginia Woolfi?" ("Who's Afraid of Virginia Woolf?) autor. Seda on Eesti teatrilavadele toodud mitu korda ja praegugi on näidend Linnateatri mängukavas, kus suhtedraamas mängivad Andrus Vaarik, Epp Eespäev, Argo Aadli ja Kristiina-Hortensia Port.

Legendaarne oli lavastaja Adolf Šapiro all valminud lavastus Pärnu Draamateatris, kus mängisid Martha - Linda Rummo, George - Aarne Üksküla, Honey - Tiia Kriisa, Nick - Villem Indrikson.

"Kes kardab Virginia Woolfi?" tõi Albeele rahvusvahelise tuntuse ning neli aastat pärast ilmumistvalmis näidendi järgi film, milles peaosi kehastasid Elizabeth Taylor ja Richard Burton.

Lisaks on Albee kirjutanud veel näidendeid "Loomaaialugu", "Kurva kohviku ballaad" ("The Ballad of the Sad Cafe" 1963), "Väike Alice" ("Tiny Alice" 1964) ja "Habras tasakaal" ("A Delicate Balance" 1966).

Pulitzeri preemiaga on pärjatud näidendid "Habras tasakaal", "Merevaade" ("Seascape 1974) ja "Kolm pikka naist" ("Three Tall Women" 1990-1991).

Albee kujutas näidendites muu hulgas abieluprobleeme, lastekasvatamist, religiooni ja kõrgklassi elu.