Naise lähedane sõbranna Stella Schnabel läkitas Instagrami pildi koos liigutava sõnumiga: “Ma pole kunagi kohanud ühtegi naist nagu sina Anita. Ma ei usu, et siin universumis oleks kedagi sinu sarnast. Mitte keegi pole mind kunagi nii hästi mõistnud. Sa näitasid mulle elu ja ennast ning õpetasid mind kasvama ja selle kõigega eksisteerima.”

“Olin väike tüdruk, kes pidas end suureks, kuid minust sai naine tänu sinu tundmisele. Salajane lüüriline sina. Mu parim sõber…Võimsaim naine, keda olen kunagi tundnud. Tänan sind kõige tähtsamate õppetundide eest — sest need on muutumatud ja lõplikud. Nagu ka sina. Me kõik laulame sulle nii nagu see sulle meeldis,” sõnas Schnabel.


Antia Pallenberg ja Keith Richards

Anita ja Keith Richardsi keerulist armulugu dokumenteeriti muusiku autobiograafias “Life”. Anita oli varem ahistavas suhtes The Rolling Stonesi toonase kitarristi Brian Jonesiga, ent värvikas memuaar paljastas, kuidas naine asus Jonesi selja taga hoopis Richardsiga kurameerima.

Jonesi ja Richardi sõprusele andis see hävitava löögi, millest rokkarid enam kunagi ei taastunud. Hiljem mängis tüli ka suur rolli Jonesi lahkumisest bändist — kitarrist leiti kaks aastat hiljem (3. juulil 1969 — toim.) oma kodu basseinist surnuna. Paari jaoks tragöödiad jätkusid, kui Anita ja Keith kümme nädalat vana Tara leiti 1976 aastal surnuna.

Antia Pallenberg ja Brian Jones

Alkoholi ja narkootikume armastav paar elas hedonistlikku elustiili, mis lõpuks nende suhte täielikult ka purustas. Aastal 2008 väljaandele The Guardian antud intervjuus tõdes aga Anita, et ei kahetse sellest perioodist midagi.

Ent Keith Richards ja Brian Jones polnud sugugi ainsad ansambli The Rolling Stones rokkarid, kellele Anita silma jäi — kuulduste kohaselt oli naisel 1970. aastal lühiajaline afäär ka Mick Jaggeriga, kellega ta koos filmis “Performance” üles astus.

Antia Pallenberg aastal 2016