Kultusfilmi «Brokebacki mägi» tähe HEATH LEDGERi viisid hauda üksindus, depressioon, narkootikumid ja insomnia.

 Heath Ledgeri (28) uimastisõltuvus väljus enne tema surma kontrolli alt, kuna mees kartis ilma jääda võimalusest kohtuda oma tütre Matildaga. Staaride assistendina töötava Rebecca White'i sõnul kavatses Ledgeri endine elukaaslane Michelle Williams (27) paluda kohtult lapse ainuhooldusõigust, süüdistades Ledgerit lapsele halva mõju avaldamises. Möödunud sügisel lõi Michelle mehe nende ühisest New Yorgi kodust välja, kuna tema kokaiini- ja heroiinitarvitamine oli väljunud kontrolli alt.
Rebecca White väidab, et hirm lapsest ilma jääda sundis teda üha enam uimastitest lohutust otsima. Kuna ta ei suutnud magada, hakkas ta liialdama ka unerohtude, rahustite ja antidepressantidega.
Kui Ledger detsembris Londonisse sõitis, et asuda tööle filmi The Imaginarium of Doctor Parnassus võtetel, oli ta nii kehvas seisus, et filmi režissöör Christopher Plummer kahtlustas, et ta põeb püstijalu kopsupõletikku.
 
Ränk lahkuminek Rebecca White usub, et Ledgeri allakäigu ja südamevalu põhjuseks oli siiski nurjunud suhe Michelle Williamsiga ning hirm lapsest ilma jääda. «Heath uskus, et Michelle ei lase tal enam lapsega kohtuda,» räägib ta. «Michelle ei tahtnud temaga enam mingit tegemist teha. Paljud meie ühised sõbrad arvavad, et see tõukaski Heathi üle ääre. Ta hakkas üha enam kokaiini ja heroiini tarvitama. Ühtlasi suurendas ta unerohtude, rahustite ja antidepressantide doose, sest ta vajas neid magamiseks.»
Rebecca White'i sõnul oli Heath tagasihoidlik ja ebakindel mees, kes vajas midagi, mis hoiaks tal jalad maa peal. «Tema jaoks oli see tütar Matilda ja lootus, et Michelle võtab ta tagasi ja et neist saab jälle perekond,» räägib ta. «Isegi kui ta teiste naistega kohtamas käis, soovis ta, et nende suhe toimiks. Samas oli ta sõltuv narkootikumidest, ilma nendeta tundis ta end kui kala kuival.»
Rebecca usub kaljukindlalt, et Heath ei võtnud endalt elu. «Mina olen kuulnud, et eelmisel õhtul tarvitas ta kokaiini, ei suutnud uinuda ja võttis unerohtu. Uurijad arvavad, et ta ärkas üles ja võttis eksikombel veel kord unerohtu, tekitades nii endale üledoosi.»
 
Sobimatu armastajapaar Heath ja Michelle Williams tutvusid «Brokebacki mäe» võtetel. Rebecca White'i sõnul ei sobinud nad algusest peale. «See oli armastus võtteplatsil, kuid Michelle jäi ootamatult rasedaks. Kui seda poleks juhtunud, ei oleks nende romaan kaua kestnud,» ütleb ta. «Heath suhtles teiste naistega edasi. Tema oli Adonis, Michelle temast mitu pulka allpool - nii karjääri kui ka välimuse mõttes - ja keegi ei saanud aru, miks nad koos on. Ma teadsin, et Heath tarvitab narkootikume. Kui ma teda esimest korda Puff Daddy Los Angelese majas kohtasin, küsis ta Naomi Campbelli käest kokaiini. Ja ühel peol Pariisis pistis ta korraga suhu kuus ecstasy-tabletti ja loputas need pudelitäie šampanjaga alla. Heath oli pidutseja tüüp, Michelle eelistas kodus istuda. Aga kui ta rasedaks jäi, otsustas ta lapse sünnitada. Heath tahtis olla härrasmees ja jäi tema kõrvale.»
Peagi tõstsid pead probleemid. «Michelle lõi Heathi välja, kuna too vedas ööpäevaringselt nende koju sõpru, kellega koos ta narkootikume tarvitas. Michelle hakkas rääkima lapse ainuhooldusõigusest, ta väitis, et last ei saa Heathile usaldada, kuna ta ei saa iseendagagi hakkama. Heathi sõltuvust süvendas hirm lapsest ilma jääda.»
 
Side Olseniga Ledgeri surnukeha leidis tema korterist massöör Diana Wolozin. Ta haaras mehe mobiiltelefoni ja hakkas läbi kammima kiirvalimise numbreid. Näinud Mary-Kate Olseni (21) nime, helistas ta naisele, sest ta teadis, et nad on sõbrad. Mary-Kate lubas oma turvamehed Heathi korterisse saata. Turvameeskond jõudis kohale samal ajal kui politsei ja kiirabi.
Heathi sõbrad kinnitavad, et Heath ja Mary-Kate käisid enne mehe surma kohtamas, kuid kumbki ei tahtnud ametlikku paarisuhet. See võib tõsi olla, sest viimastel kuudel olid Heathil pealiskaudsed suhted ka supermodellide Helena Christenseni ja Gemma Wardiga ning näitlejatar Lindsay Lohaniga.
Mary Kate kommenteerib napilt: «Heath oli sõber. Tema surm on traagiline kaotus. Olen mõttes sel raskel ajal tema perekonnaga.»
Heathcliff Andrew Ledger maetakse kodumaale Austraaliasse. Tema leinavad vanemad Kim ja Sally ning õde Kate panid ajalehte West Australian järgmise teate: «Sa unistasid oma unistusi ning täitsid neid kire ja intelligentse pühendumusega. Meil on olnud au saata sind sellel rännakul läbi elu ja selle kõige juures oleme me üksteist kirjeldamatult palju armastanud.»