Algselt neljaliikmelisena alustanud bändi (kellest Linn, Jenny ja Jonas Berggren olid õed-vennad) eesotsas säras 22-aastane plaatinablond Linn, kes oli ka kollektiivi suurimate hitiide muusikavideotes alati esil. Kui bändi mehed Joker ja Buddha ehk Ulf Ekberg ja Jonas Berggren teevad kahe noore lauljatariga Ace of Base’i siiani edasi ning Jenny Berggren tuleb juba sel nädalavahetusel Tallinna "We Love The 90s" kontserdile bändi suurimaid hitte esitama, siis Linn Berggren kadus pildilt juba aastaid tagasi. Miks, ei tea siiani keegi täpselt.

Mis siis juhtus?

Bändi esikalbum “Happy Nation” ilmus aastal 1994, järgnes “The Bridge” ning aastal 1997, mil bänd oli oma kuulsuse tipus, kõlasid juba kuuldused, et andekas laulja ning lugudekirjutaja Linn piilub sooloprojekti poole. Kontsertidel aga eelistas ta jääda üha enam tagaplaanile, mängides live’ides enamasti klahvpille ja lauldes tausta. Ka videotest hakkas ta kaduma: “Cruel Summeri” klipis ilmub ta hägustatud kujul ning “Travel to Romantise” videost puudub pea üldse. Pärast 1997. aastat ei ole Linn andnud enam ühtegi teleintervjuud ning kinnitas oma viimases kaamerausutluses, et soovib edaspidi teha seda, mida Jenny ehk jääda bändis taustale.

Bändi mänedžerid on Linni eemaletõmbumise kohta andnud vaid uduseid vastuseid. Ajakirjad kirjutasid, et Linni kimbutavad psüühilised probleemid, kaamerahirm ja ärevushäired. Lisaks pidavat naine kannatama lennufoobia all ning seetõttu olevat raskendatud tema transportimine kaugematesse esinemispaikadesse. Üheks hirmude ja eemaletõmbumise põhjuseks on peetud ka hullunud fänni noarünnakut ta õele Jenny’le ja nende emale. Arvatakse, et Linn on oma tundeid kirjeldanud loos “Strange Ways”.

Aastal 2002 kirjutas Linn kolm lugu Ace of Base’i “Da Capo” jaoks. Viimast korda nähti teda bändiga laval sama aasta septembris Saksa televisioonis ning üldse bändiga koos kaks kuud hiljem detsembris, kui salvestati video loole “Unspeakable”.

2005. aastal jäi mitmest Jenny intervjuust mulje, et Linnil on säilinud soov naasta rambivalgusesse, kuid ometi ei soostunud naine rääkima ühegi ajakirjanikuga ega esinenud ühelgi Ace of Base’i kontserdil - rahvale teatati üha, et “Linn ei saanud kahjuks osaleda”. Ometi laulis ta sisse mõned bändi lood veel aastal 2006. Veidi hiljem tunnistasid bändikaaslased aga esmakordselt intervjuus, et Linn pole Ace of Base’i aktiivne liige juba palju aastaid ning bänd on harjunud triona tegutsema. Seejärel kadus Linn lõplikult ka bändi nimekirjadest ja temast sai ametlikult endine liige.

Naise eraelu kohta pole teada mitte midagi, kuid kuuldavasti on ta siiani tihedates suhetes oma õe ja vennaga.